EN facebook

Új Múzeumok 2019-ben a világban

2019-01-12 09:00

A Forbes Magazin rövid összefoglalót közölt év végén 2019-ben nyíló új múzeumokról. Ezekből válogattuk ki a legérdekesebbeket:  

 

 

 

A Szabadáságszobor Múzeum, New York

 

A 2019 májusában nyíló mintegy 2500 m2 es múzeumban helyet kap a szobor eredeti fáklyája és egy nagy interaktív kiállítás is. Az épület ugyanolyan gránit, bronz és réz felhasználásával készül, mint amelyet a 19. századi építész, Richard Morris Hunt a Szabadságszoborhoz is használt, tetejét pedig a környék madárpopulációja számára befüvesítik.

 

 

Az Amerikai Filmakadémia Múzeuma, Los Angeles

 

 

Valószínűleg az év folyamán megnyílik Los Angeles legújabb múzeuma, amely 280 ezer m2-en mutatja be az az amerikai filmgyártás és filmipar történetét. Az épületben egy kétszintes állandó kiállítás, időszaki kiállító helyiségek és persze vetőtermek is helyet kapnak.

 

 

Katari Nemzeti Múzeum, Doha

 

 

Március végén nyílik a Doha belvárosában Katar régen várt múzeuma, amely az ország kulturális örökségét, történetét, művészetét mutatja be. A Jean Nouvel által tervezett épületet formájában a sivatagi rózsák inspirálták. A létesítményben a kiállító terek mellett helyet kap egy auditórium, egy kutató központ, laboratóriumok, kulináris különlegességeket felszolgáló éttermek, és egy őshonos növényeket bemutató park is.

 

 

Sportkabalák Múzeuma (Macot Hall of Flame) , Whiting, Indiana

 

 

A whitingi múzeumban helyet kapnak az USA sportéletében nagy fontosságú sportrelikviák, elsősorban kabalafigurák. A David Raymond által alapított tárlat elsősorban gyerekek számára készül.  

 

 

Dessau-i Bauhaus Museum, Dessau

 

 

 

A szeptemberben nyíló 2100 m2 es tárlat a Dessau Alapítvány gyűjteményét mutatja be a német város központjában. A  építmény belső koncepciójára előzetesen az „épület az épületben”-ként hivatkoznak, és a korszak tárgyi emlékit, terveit mutatja majd be.

 

 

Az Afro-amerikai Zene Múzeuma, Nashville, Tenessse

 

 

Az 5200 m2es tárlat azt a több mint, ötven zenei stílus mutatja be, amelyet Amerikában az afrikai gyökerek inspiráltak a déli spirituáléktól kezdve, a jazzen át a hip-hop-ig.

 

 

PLATEFORME 10, Lausanne 

 

 

Svájc új múzeumi fejlesztésének keretében az egykori pályaudvar körzetében három múzeum kapott új helyet, ezek a Kanton Szépművészeti Múzeum, a fotográfiai tematikájú Eysée Múzeum és kortárs művészeti profilú Mudac múzeum.   

 

  

 

 

 

 

Az év múzeuma, felhívás, pályázat, téma
2017-12-04 10:00
műhely, téma, történelem
2018-04-06 11:10