EN facebook

Próbáld ki az időutazást! Steampunk Transylvania múzeum

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-07-03 18:00

A kolozsvári Steampunk Transylvania Múzeum atmoszférája egy különleges és lenyűgöző utazást nyújt a múltba és a jövőbe egyaránt, ahol a gőzgépek és a mechanika mágikus módon összeolvad a modern technológiával és a képzelettel.

A steampunk fantasztikus világa izgalmas és lenyűgöző, egy olyan alternatív valóság, amely a múlt viktoriánus korszakát és a gőzgépek virágzását ötvözi a modern technológia és az elképzelt jövő vízióival. Ez a stílus számos művészeti formát és alkotói kifejezést magában foglal, köztük irodalmat, filmeket, képregényeket, divatot és dizájntárgyakat.


A múzeum két emeleten terül el, ahol a földszinten az indusztriális hangulat és a gépezetek dominálnak, egy kis horroros atmoszférával, amely a steampunk gótikus hangulatát tükrözi. Az emeleten pedig a mesék világára emlékeztető, fantáziadús hely vár rád elvarázsolt erdővel, titkos könyvtárral és egy időgéppel. A múzeumi tárgyak megtekintését a felső szinten kezdhetjük, ahol számos misztikus, abszurd és izgalmas műalkotással találkozhatunk.

 

 

 

 

Figyelj jól oda, mert ha ügyes és leleményes vagy egy titkos szobát találhatsz, amelynek helyét nem árulhatom el, felfedezésre vár, és ebben a titokzatos helyiségben sok mindent találhatsz, többek között lehetőséged nyílik az időben történő kóborlásra. Az időutazás gyakori téma a steampunkban, gyakran időutazó gépek jelennek meg, melyek bonyolult mechanikával és fogaskerekekkel rendelkeznek. Egy ilyen gép lehetővé teszi az időben való utazást és a múlt vagy a jövő felfedezését. Ezt most akár te is kipróbálhatod, mivel a steampunk Transylvania múzeum egy olyan interaktív múzeum, ahol felfedezheted és személyesen kipróbálhatod a fantasztikus és érdekes steampunk tárgyak világát.

 

A felső emeleten egy különleges műhely is kialakításra került, ahol betekintést nyerhetsz egy igazi steampunk művész műhelyébe, amely nem csak látványelemeket tartalmaz, ugyanakkor nemcsak csodás steampunk műalkotásokat láthatsz, hanem szemtanúja lehetsz az alkotó folyamatoknak is.


A földszintre érve egy laboratóriummal találkozhatunk, ami a művészet és tudomány csodálatos találkozása, és ahol a kémiai reakciók varázslatos világa bontakozik ki.

 


Az intézményben egy különleges hely is kialakításra került, amely tükrözi az utópikus, disztopikus hangulatot. A tér megragadó atmoszférája horrorfilmekbe illő.


A múzeum steampunk művészek által készített installációkat, szobrokat és egyedi készülékeket mutat be. A kiállítás folyamatosan megújul: újabbnál újabb steampunk művészek és alkotók által készített izgalmas installációk tekinthetők meg. Érdemes többször felkeresni a múzeumot, mert folyamatosan új tárgyak kerülnek be az gyűjteménybe. Minden látogatás újabb lehetőséget kínál a lenyűgöző steampunk világ felfedezésére és az alkotók legújabb műveinek megcsodálására. A múzeum mindig izgalmas és inspiráló élményt nyújt, amely újra és újra elvarázsolja a látogatókat.

 

 

 

Kérdés, hogy az intézmény valóban nevezhető-e múzeumnak a szó klasszikus értelmében vagy a nemzetközi definíciók tekintetében. ami viszont biztos: a különleges élmény mindenki számára garantált!

 

 

Fényképek forrása: steampunk.ro, utolsó letöltés: 2023.06.02

gyűjtemény, látogató, múzeumandragógia, néprajz, örökségvédelem
2023-06-30 07:00
helytörténet, kiállítás, néprajz
2023-05-27 20:00
emlékezet, gyűjtemény, helytörténet, kiállítás, közlekedés, látogató, technika
2021-07-16 20:00