EN facebook

Pályázati felhívás - Cirkusz/Művészet/Alkotás

FELHÍVÁS

2020-12-27 17:00

A MANK Nonprofit Kft. (a továbbiakban: MANK) és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ nyílt pályázatot hirdet alkotóművészek számára, melynek célja a cirkuszművészet sokszínű világának és szellemi örökségének bemutatása kortárs megfogalmazásban. A felhívással az a művészeti ág kerül a középpontba, amely a kitartás, a bizalom és az egyensúly jelentőségét hangsúlyozza.

 

A cirkuszművészet a képzőművészethez hasonlóan alkalmas arra, hogy az alkotások által teremtett feszültséggel érzelmeket, gondolatokat, katarzist közvetítsen, ezzel a produktum önálló valóságot teremtsen, amelyet a testek és formák kapcsolata, egymáshoz való viszonya tár fel. Ahogy pedig a képzőművészetben, úgy a cirkuszművészetben is fontos a technikai felkészültség és a precizitás, mindkét művészeti ág esetében meghatározó az egyéniség és az egyediség. A két művészeti területet összeköti a tradíciók és a modernitás egyensúlya, az újító szándék és a hagyománytisztelet együttes fontossága.

 

A pályázat célja a cirkusz különleges hangulata és sokrétű gondolati vonatkozása által inspirált új alkotások létrehozása, amelyek képesek árnyalni és kreatív módon megközelíteni a témát, akár konkrét, akár szimbolikus módon közelítve meg a cirkuszművészetet. A pályázat célja különböző területeken alkotó képzőművészek megszólítása, az általuk létrehozott pályaművekből, műalkotásokból összművészeti rendezvény megvalósítása, továbbá a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ műtárgyállományának jelentős alkotásokkal történő gazdagítása.

 

 

Pályázni lehet új, korábban még be nem mutatott

 

– szobrokkal, kisplasztikákkal, érmékkel, domborművekkel;

– festményekkel, grafikákkal;

– iparművészeti alkotásokkal;

– fotómunkákkal, videóinstallációkkal.

 

A pályázatokat a cirkuszmuveszet@alkotomuveszet.hu e-mail címre várják a felhívásban megjelölt mellékletekkel.

 

A pályázat beadási határideje: 2021. január 29., péntek 16:00.

 

A nyertes pályaművekből várhatóan 2021-ben rendez kiállítást a MANK.

 

A beérkezett pályaműveket szakértő zsűri értékeli (kategóriánként 3 szakértő). A pályázatok elbírálása a benyújtási határidőt követően maximum 30 napon belül történik. A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető a cirkuszmuveszet@alkotomuveszet.hu címen.

 

 

Forrás: alkotomuveszet.hu

képzőművészet, kortárs, Kulturális Örökség Napjai, látogató, programajánló, természet
2020-09-16 20:00
arculat, film, képzőművészet, kortárs, látogató, #muzeumozzaszobadbol, tárgy, virtuális
2020-06-13 14:00
felhívás, kortárs, #muzeumozzaszobadbol, műhely, pályázat, természettudomány
2020-11-18 07:00