EN facebook

Kulturális Örökség Napjai a MANK-kal

PROGRAMAJÁNLÓ

A Kulturális Örökség Napjaihoz csatlakozva 2020. szeptember 19-én színes művészeti programkínálattal várja látogatóit a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a Szentendrei Régi Művésztelepen, a MANK Galériában és az ÚjMűhely Galériában.

 

Facebook esemény

 

 

2020. szeptember 19. szombat

 

11:00-13:30

Szitanyomó workshop // ÚjMűhely Galéria

Vidd haza Szentendre művészeti örökségének egy-egy lenyomatát! Készíts saját vászontáskát Deim Pál, Korniss Dezső vagy Bartl József motívumaival. A foglalkozást Pintér Pálma, a Verkstaden alapítója vezeti. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen.

 

13:30-16:00

Művészeti séta Szentendrén // ÚjMűhely Galéria – MANK Galéria, Szentendrei Régi Művésztelep

A művészeti séta első állomásaként a Szentendre Fő terén található műemléki ÚjMűhely Galériát tekintjük meg, majd a művészek által megfestett kultikus szentendrei tájakat, helyszíneket járjuk végig. A séta a Szentendrei Régi Művésztelepen ér véget, ahol a kert történetét ismerhetjük meg. A programot Krizbai Éva múzeumpedagógus vezeti. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen.

 

16:00-17:30

Hogyan hat a szobrászat és a food design egymásra? – Tárlatvezetés Erős Apolka kiállításán // MANK Galéria

Találkozás másokkal, önmagunkkal, gondolatokkal, érzésekkel. Gondolatok a létünket érintő kérdésekről, bizonytalanságról, útkeresésről, harcokról és végső megbékélésről. Egy belső utazás, amit ezúttal a szobrok és az ételek segítségével élhetünk át, Erős Apolka szobrászművésszel és Chován Dóra food designerrel. A tárlatvezetés alkalmával a kiállítás 4 fő állomását járjuk végig, amely során az ételek minden érzékszervre hatóan közvetítik a szobrok üzenetét. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen.

 

17:30-18:00

Szabad – kortárs táncművészeti performance Mangi Kornélia előadásában // Szentendrei Régi Művésztelep

A természet hangjai által inspirált szóló, mely az anyatermészet, élővilág, időjárás, természeti erők által keltett neszek, hangok, zörejek, dallamok, erők, dinamikák, hullámok mozgásban való megjelenítése, mozdulatokban való újjászületése. Egy körtúra a négy évszakon keresztül a zengő madárcsicsergéstől, a csermely csorgásán és tomboló viharon át a jég felszakadásig. A természet által komponált csodás és komplex „zene” megélése, és korunk embereként a természet csodájával való újra egyesülés szépsége, lehetősége. A hangok által keltett különböző belső állapotok, dinamikai különbségek, cizelláltság „megmászása”, kiszabadulás a szabadba érzete. A kortárs táncművészeti performance Mangi Kornélia előadásában látható. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen. Az előadás a „Köszönjünk Magyarország!” c. program támogatásából valósul meg. A produkció a MANK Eleven alkotások című táncművészeti és mozdulatszínházi programsorozatának része.

 

 

Kiállítások

 

MANK Galéria // Találkozás – Erős Apolka kiállítása

 

Szentendrei Régi Művésztelep kertje // Szobrok a kertben – Szabadtéri szoborkiállítás

 

ÚjMűhely Galéria // Permanens konfliktus – Verebics Ágnes és Verebics Katalin kiállítása

arculat, film, képzőművészet, kortárs, látogató, #muzeumozzaszobadbol, tárgy, virtuális
2020-06-13 14:00
emlékezet, Kulturális Örökség Napjai, látogató, örökségvédelem, programajánló, természet
2020-09-16 16:00
Kulturális Örökség Napjai, látogató, örökségvédelem, programajánló, történelem
2020-09-16 07:00