Nyílt tér. Közösség, művészet, nyilvánosság

Felhívás

Ludwig Múzeum
2019-12-06 07:00

A Ludwig Múzeum felhívása művészeknek: találkozás és ismerkedés a közösségekkel együttműködő művészekkel és művészeti ágakkal

 

A nemzetközi szakirodalom a jövő múzeumait a közösségépítés bástyájának tekinti. Egyre több művész kíván a társadalom ügyeiben aktívan részt venni. A művészekkel való együttműködés során fejlődnek a résztvevők kompetenciái, valamint erősödik a közösségek saját ügyeibe vetett hite. A Ludwig Múzeum is feladatának tekinti a kortárs közösségi folyamatok felmérését és felkarolását.

 

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum 2020 májusában találkozási és bemutatkozási lehetőséget nyújt azoknak a művészeknek és szervezeteknek, melyek a művészet eszközeivel fordulnak különböző közösségek felé, és fő céljuk, hogy civilekkel közösen valósítsanak meg a közösség és társadalom ügyeivel foglalkozó projekteket.

 

A Közös ügyeink – Együttműködésen alapuló művészeti projektek című, 2018-ban bemutatott kiállításu kapcsán a művészek, a közösségek, illetve a szakma és a közönség visszajelzései is azt mutatták, hogy a közösségekkel való együttműködés, a társadalom ügyeinek művészeti eszközökkel való megközelítése hatékony és komoly igény mutatkozik rá.

 

A Ludwig Múzeum szeretne a területen elkötelezetten munkálkodóknak lehetőséget nyújtani a bemutatkozásra, egymás munkájának megismerésére, egyúttal szeretné feltérképezni a művészet és társadalom közötti együttműködés hazai formáit és gyakorlatait.

 

Elsősorban olyan művészek, csoportok, szervezetek, intézmények jelentkezését várják – bármely művészeti ágból –, amelyek civil közösségekkel való együttműködésben aktívan használják a művészet eszközeit a közérzet és az életminőség javítására, és tapasztalataikat, tudásukat örömmel osztanák meg kollégáikkal és az érdeklődőkkel. A jelentkezőknek a Ludwig Múzeum kiállítóterét kínálják fel két napra, ahol bemutathatják önmagukat és projektjeiket. A jelentkezők számától függően alakítják majd ki a teret és a végső programot, amelyre a nagyközönséget is várjuk.

 

A jelentkezésnek tartalmaznia kell:

A művészeti közösségi tevékenység lényegre törő bemutatását, weboldal linket (ahol ez lehetséges).

 

A jelentkezéseket (max. 10 MB terjedelemben) e-mail-ben a következő címre várjuk: simon.andrea@ludwigmuseum.hu. Kérdéseikkel keressenek minket a +36/20/333-8427-es telefonszámon!

képzőművészet, irodalom, kiállítás, kortárs
2018-07-05 12:00
felhívás, konferencia, téma
2018-05-09 08:34

Legnépszerűbb cikkek

látogató, múzeumtörténet, téma
2018-03-12 19:00
helytörténet, régészet
2018-12-15 09:00
#muzeumozzaszobadbol, felhívás, pályázat, virtuális
2020-04-02 16:00