EN facebook

Nyári fesztivál lesz a PIM-ben

PROGRAMAJÁNLÓ

2018-06-12 15:30

Itt élünk egymás szomszédságában: csehek, szlovákok, lengyelek és magyarok, együtt éltünk át diktatúrát és együtt örültünk a szabadságnak. A PIM Nyári Fesztiválja ebben az évben a magyarországi V4 elnökség lezárásaként a művészet segítségével erősíti ezt a közösséget: az első hétvégén dzsesszkoncerteké lesz a színpad magyar és lengyel formációk, szlovák vendégfellépők közreműködésével, az udvarban pedig – a jó hangulat fokozásaképp – válogathatunk a térség étel és ital kínálatából: cseh és szlovák sörök, magyar borok és fröccsök, lengyel vodka mellé
sztrapacskát vagy sült kolbászt kaphatunk.

 

A következő estén megismerkedhetünk a csehek egy nagyszerű alakjával is, egy irodalmi esten Jára Cimrman elévülhetetlen érdemeiről hallhatunk előadásokat, magyar vonatkozású emlékek után kutatva.

 

A Múzeumok Éjszakáján nyüzsgő balatoni stranddá változik az udvar.  A PIM nyári kiállításához kapcsolódva idézzük a közös múlt emlékeit:  a nagyszínpadon rock zenekar játszik majd, míg az udvaron felolvasások, a termekben tárlatvezetések színesítik az amúgy is programdús estét. A Múzeumok Éjszakája programja itt olvasható

 

Fesztiválunkból Hrabal sem maradhat ki! Az Európai Reneszánsz Tisztelői Együttes tagjai heti találkozójukat a PIM udvarán tartják majd, és a kertmoziban vetített cseh filmklasszikusok között is találunk olyat, ami az ő nevéhez fűződik.

A fesztivált  komolyzenei hangversenyek zárják, mindkét alkalommal a fellépő együttesek a régió neves zeneszerzőinek műveiből válogattak, hogy bizonyítsák, a zene határokon átívelve mindannyiunkat összeköt.

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum szabadtéri nyári fesztiválja
2018. június 17. – június 30.

Programnaptár

fénykép, irodalom, kiállítás
2018-04-17 18:00
gyarapodás, irodalom, kiállítás, múzeum, tárgy
2018-01-18 11:00