EN facebook

Múzeumozz a szobádból! – Magyar Nemzeti Galéria

2020-03-20 15:00

Bár múzeumaink nagy része rendelkezik izgalmas online tárlatokkal, virtuális gyűjteménnyel, letölthető tananyaggal, online segédlettel, saját videó- és hanganyaggal, bloggal, vagy más tudományos fórummal, sokan nem gondolnak bele, hogy milyen sokrétű munka folyik egy múzeumban.

 

Felmerülhet a kérdés, hogy mit adhat a múzeum egy olyan helyzetben, amikor nincs lehetőség kiállítást látogatni? Milyen online tartalmakat kínál? Hogyan tudják ezek segíteni a pedagógusokat? Ezekre a kérdésekre válaszol a Magyar Nemzeti Múzeum, több más múzeum mellett.

 

#múzeumozzaszobádból sorozatunkban most az MNG mutatja be, milyen kész online tartalmaik vannak, amelyekkel támogathatják az oktatást, vagy akár egyéni élményeket is nyújthatnak az otthon lévőknek.

 

 

Ezúttal az Magyar Nemzeti Galéria virtuális tárlataiban barangolhatunk, ismerhetünk meg izgalmas gyűjteményi anyagokat. Hasznos tananyagsegédletre lelhetünk a vizuális kultúra, a történelem és az irodalom témakörében is. Vágjunk is bele!

 

Tematikus túrák

 

A Magyar Nemzeti Galériához számos  tematikus túrát, izgalmas útvonaltippet kínál az érdeklődőknek. Virtuálisan barangolhatunk a gyűjteményben a szerelem megjelenítéseit vizsgálva, az angyal- vagy éppen az állatábrázolásokat fürkészve, de sok érdekességet tudhatunk meg a magyar művészet 19–20. századi főbb stílusváltásairól is.

 

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria

 

 

Remekművek a virtuális tanteremben

 

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Szépművészeti Múzeum közös Remekművek az oktatásban című virtuális tárlatában tíz remekművet ismerhetünk meg interaktív formában. Kiválóan kapcsolható a vizuális kultúra, a történelem és magyar irodalom tárgyköreibe, jól alkalmazható oktatási segédanyagként. 

 

 

Virtuális kiállítás

 

A napokban sokak örömére hozzáférhetővé vált az MNG Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítása. Ebben a tárlatban nincs túlzsúfoltság, minden műalkotásnál elidőzhetünk, elgondolkodhatunk. 

 

Forrás: MNG 

 

 

 

 

 

#múzeumozzaszobádból

 

 

 

 

gyűjtemény, kiállítás, látogató, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, pedagógus, tanulás, tárgy, virtuális
2020-03-16 13:30
film, gyűjtemény, látogató, #muzeumozzaszobadbol, restaurátor, történelem
2020-03-19 21:30
kiállítás, látogató, múzeumandragógia, #muzeumozzaszobadbol, pedagógus, tárgy, történelem, virtuális
2020-03-17 11:00