Múzeumok éjszakája - Kedvezmények a vonattal érkezőknek

Múzeumok Éjszakája

MTI
2019-06-21 07:45

Idén is számos programmal készül a szombati Múzeumok éjszakájára a nemzeti vasúttársaság. A MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról a rendezvény kiemelt helyszíneire.

 

    A féláras kedvezmény a rendezvény kapcsán Budapestre, Debrecenbe, Miskolcra, Jászkisérre, Szegedre, Szolnokra, Szentesre, Nagykanizsára, Püspökladányra, Vámosgyörkre, Sopronba, Nagycenkre, Győrbe, Szombathelyre, valamint Pécsre utazókat érinti - közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.


    A MÁV-csoport országszerte tizenhárom városban több mint húsz helyszínen várja a vasútkedvelő látogatókat interaktív programokkal. A vasút kulisszatitkaival Budapest mellett Debrecenben, Jászkiséren, Mátészalkán, Miskolcon, Nagykanizsán és Pécsett, valamint Püspökladányban, Szegeden, Szentesen, Szolnokon, Szombathelyen és Vámosgyörkön lehet ismerkedni. 


    A Múzeumok éjszakáján a vasútbarátok olyan helyekre is eljuthatnak, amelyek az év többi napján zárva vannak a nagyközönség előtt. A részletes programok a https://www.mavcsoport.hu/muzeumok-ejszakaja-2019 oldalon találhatók.

    Más, vasúthoz kapcsolódó helyszínek is várják a látogatókat, például az MNM Málenkij Robot Emlékhely idén először nyitja ki vasajtóit a látogatók előtt a Múzeumok éjszakáján.


    A START Klub-kártyával rendelkezők - kártyájuk felmutatásával - a Múzeumok éjszakája bármely programján ingyenesen vehetnek részt. 


    Az 50 százalékos kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvényt megelőző napon, június 21-én pénteken kezdhető meg. A visszautazást legkésőbb az esemény zárását követő napon, június 24-én hétfőn éjfélig kell befejezni.


    A fővárosba látogatók esetében az utazási kedvezmény visszautazáskor a látogatást igazoló karszalag, valamint az 50 százalékos alkalmi menettérti jegy felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében a kedvezményes alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén - a programban részt vevő múzeumok valamelyikében - le kell bélyegeztetni.

 

Fotó: Fortepan

Múzeumok Éjszakája
2019-06-18 07:49
Múzeumok Éjszakája
2019-06-06 09:07
Múzeumok Éjszakája, látogató, programajánló
2019-06-15 16:09