EN facebook

Múzeumok Éjszakája 2021 - Gyerekprogramok országszerte

PROGRAMAJÁNLÓ

2021-06-22 16:00

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok Éjszakáján országszerte! 2021. június 26-án nem csak késő este, hanem már kora délutántól szélesre tárják kapuikat a múzeumok, hiszen a felnőttek mellett a gyerekeket is számos izgalmas programmal várják, szuper családi program lehet tehát most szombaton ellátogatni valamelyik múzeumba!

 

Az ország legnagyobb kulturális eseményének hivatalos oldalán, a muzej.hu-n településre, időpontra és a program típusára is lehet szűrni, így könnyen szemezgethetünk a gyerekprogramok között is. Ebben a kategóriában mintegy 500 programlehetőséget kínál a Múzeumok Éjszakája, és akkor még nem is említettük a kreatív foglalkozás, koncert vagy attrakció kategóriába sorolt, a teljes család számára érdekesnek bizonyuló eseményeket.


Néhányat kiragadva az 500 lehetőség közül: a Múzeumok Éjszakája idei kiemelt tematikájához kapcsolódva Fordulópontok címmel szabadtéri labirintus várja a kicsiket és nagyokat Keszthelyen a Helikon Kastélymúzeumban. Izgalmas lovas műsort láthatnak az érdeklődők a keszthelyi Festetics-kastély parkjában. A nyíregyházi Kállay Gyűjteményben vendégeskedik a Katona József Múzeum Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye Rodolfóra emlékező vándorkiállítása, melynek címe: „Vigyázat, csalok!”.


Szabadulószobával várja a fiatalokat Gyulán az Almásy-kastély Látogatóközpont (a részvételhez előzetes regisztráció szükséges!). Gyöngyösön az MTM Mátra Múzeuma interaktív Betyárképzőre várja azokat, akik a Mátra leghíresebb betyárjának, Vidróczki Mártonnak a nyomába szeretnének szegődni.


Budapesten is számos érdekesség közül válogathatnak a gyerekek és fiatalok; például az Országos Meteorológiai Szolgálat - Marczell György Főobszervatóriumában Játék az elemekkel címmel szerveznek interaktív programot. Tesztek, találós kérdések és egyéb gondolkodtató feladatok mellett egy több állomásos „kincskeresésben” is részt vehetnek bátor jelentkezők, akik a feladatok teljesítését követően ajándékra is számíthatnak (regisztráció szükséges a részvételhez).


Akik inkább az üst mellett képzelik el a jövőjüket, a Csepeli Helytörténeti Gyűjteményben a Boszorkánykonyha fűszernövényeivel ismerkedhetnek meg. Az Aquincumi Múzeumban már délutántól Gladiátorjátékokkal várják az érdeklődőket, míg a Bajor Gizi Színészmúzeumban fényből szőnek meséket.


Érdemes tehát ellátogatni a családdal most szombaton a Múzeumok Éjszakája valamelyik programjára. És a végére egy utolsó, ámde nem elhanyagolható érv az esemény mellett: a szabadtéri programok meglátogatását követően ebben a kánikulai időjárásban az egyik legjobb választás kicsit meghúzódni a múzeum hűvösében és élvezni az ott zajló programokat is.

Múzeumok Éjszakája, programajánló
2021-06-15 18:00
kiállítás, Múzeumok Éjszakája, múzeumtörténet, programajánló
2021-06-16 13:00
emlékezet, film, irodalom, kortárs, látogató, múzeumandragógia, Múzeumok Éjszakája, programajánló, színház
2021-06-04 20:00