EN facebook

Múzeumi Mesék felnőtteknek a Ferenczy Múzeumi Centrumban

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-05-25 19:30

Nagy Luca alkotó-fejlesztő meseterapeuta, life coach, mediátor, a Múzeumi Mesék és a Mesék Színpadon felnőtteknek egyedülálló programok megalkotója. A Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításaihoz kapcsolódva rendszeresen tart önismereti alkalmakat a szentendrei múzeumokban.

 

A meséket az önismereti folyamatok elindítására hívja segítségül. Az általa képviselt módszer páratlan, egyedülálló az országban, talán ezért is olyan népszerűek azok körében, akik otthon érzik magukat a kiállítások világában. A mesék megoldókulcsokat tartalmaznak a bajba jutott, elakadásban lévő embernek, ehhez képessé kell válni arra, hogy megfejtsük azok nyelvezetét, igaz mondanivalóját, ebben segít a meseterapeuta.


A Múzeumi Mesék programban a mese és a művészi tér tartalmának kapcsolódásában mélyebb felismerésekre tehetünk szert, melyek segítenek egy elakadás megoldásában, a továbblépésben, azaz a fejlődésben. A közel 90 percet felölelő program NEM terápia, egy önismereti betekintő, kedvcsináló felnőtteknek. A csoportos foglalkozás során mindenki szabadon dönthet arról, miben képes részt venni, megnyílni, avagy próbatételt kiállni. Semmi nem kötelező. A folyamat végére megkönnyebbülten, életörömmel feltöltődve RENDeződve léphetnek vissza a résztvevők hétköznapjaikba.

 

Nagy Luca

 


A mesés foglalkozás az egységes és egylényegű világképben – ahogy Boldizsár Ildikó fogalmaz – teljesedik ki, népdalok, mondókák, olykor még néptánc formájában is megjelenik a mesés tárlatvezetés során.


A Mesék Színpadon felnőtteknek olyan mesecsokor, melyben a népdalok, népmesék, mondókák egy looperrel – digitális hangfelvevő, lejátszó készülékkel – kerülnek összefűzésre, improvizációs sanzonest gyanánt. A katarzis nem marad el. A párkapcsolat mélységeit, nehézségeit, gyönyöreit, örömeit mesei módon bemutató est 60 perces. A meseest végén gondolat-gombolyító ajándékkal távoznak a mesehallgatók.


A mesék, történetek rólunk, és nekünk szólnak.

 

A Ferenczy Múzeumi Centrum következő Múzeumi Mesék programjai:

 

Május 27. szombat 17:00
MÚZEUMI MESÉK | önismereti foglalkozás felnőtteknek a Vajda, a próféta című kiállításhoz kapcsolódva
Vajda Múzeum, Szentendre, Hunyadi u. 1.

 

Június 17. szombat 17:00
MÚZEUMI MESÉK | önismereti foglalkozás felnőtteknek a Tarsolylemezek - A honfoglaló elit kincsei kiállításhoz kapcsolódva
MűvészetMalom, Szentendre, Bogdányi u. 32.

 

 

További információ:

 

Nagy Luca | www.nagyluca.hu | lucanagy.mese@gmail.com

 

muzeumicentrum.hu

 

 

 

 

Fotók: Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum

gyűjtemény, helytörténet, képzőművészet, kiállítás, látogató, Magyar Géniusz Program, téma
2023-03-26 16:00
emlékezet, gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, látogató, programajánló, téma
2023-05-19 07:00
emlékezet, konferencia, műhely, régészet, téma, történelem
2023-05-14 07:00