EN facebook

Múzeum+ Benczúr - múzeumi est a Magyar Nemzeti Galériában

PROGRAMAJÁNLÓ

2021-12-06 07:00

2021. december 9-én izgalmas programokat kínál a Magyar Nemzeti Galéria az idei év utolsó Múzeum+ estjén: kiállítások, tárlatvezetések, előadások, workshop, élő zene és bor várják a közönséget. A decemberi Múzeum+ est középpontjában a 19. századi magyar történelmi festészet kiemelkedő alakja, Benczúr Gyula áll.

 

Bellák Gábor művészettörténész Benczúr Szinyei Merse Pállal való kapcsolatáról és művészetükről tart előadást: bár teljesen egy időben alkottak, festészetük mégis nagyon különbözik egymástól. Az est vendégelőadója Juhász Anna irodalmár, akinek előadásában Benczúr Gyula irodalmi arcképcsarnoka kerül fókuszba. Ezen az estén időszaki kiállításainkat kurátori tárlatvezetésekkel nézhetik meg, így elmélyülhetnek Szinyei Merse Pál életművében, és kortársa, a 200 éve született Molnár József munkáiban is.

 

Ünnepi témájú tárlatvezetéseinken gyűjteményünk remekműveivel tesszük még különlegesebbé a karácsonyra készülődést. A Galéria kupolaterében élő zene, egy finom pohár bor vagy forró tea várja a művészetkedvelőket. Az alkotni vágyók pedig workshopon vehetnek részt, ahol maguk készíthetik el otthoni ünnepi dekorációjukat!

 

December 9-én a Kép és kultusz. Szinyei Merse Pál művészete című kiállításunk is 22 óráig látogatható!

 

2021-ben a Magyar Nemzeti Galéria MÚZEUM+ esti programjait az OTP Bank és az MVM támogatja.

 

További információ: mng.hu

gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, látogató, művészettörténet
2021-11-28 21:00
kiállítás, múzeum, művészettörténet
2021-11-14 18:00
képzőművészet, kiállítás, művészettörténet, tárgy, virtuális
2020-09-09 07:00