EN facebook

Művészeti tábor, nem csak gyerekeknek

GYŐR

Az egykori Radnai-rajzszakkör tagjaiból, lelkes amatőr művészekből alakult az a nyugdíjas tábor a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban, amely idén hatodik alkalommal hívta meg az alkotni vágyó idősebb generációt.

Az intézmény a kéthetesre bővült rendezvénnyel a szépkorúakat és az alkotni vágyó felnőtteket is megszólította.

 

 

Szabadvári-Farkas Zsuzsanna múzeumi mediátor elmondta, a Van képünk hozzá! elnevezésű táborba ebben az évben olyan sokan jelentkeztek, hogy a létszámot és a korosztályt is bővíteni kellett. Egyre több idősnek és felnőttnek van ugyanis igénye az aktív alkotói folyamatok átélésére.

 

 

 

A tábor heteiben mindig nagyon jó a hangulat, a Püspöki Udvarbíróház udvara pedig tökéletes miliőt biztosít az alkotáshoz és a tanuláshoz. Utóbbira is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, hiszen minden délelőtt elméleti oktatást kapnak a résztvevők technikaismeret, színtan és művészettörténet témakörökben. A táborozók között vannak, akik művészeti, műszaki, egészségügyi területről érkeztek, egy közös vonás azonban mindenképp összeköti őket: az alkotás iránti szeretet. A tábor vezetői a csoportos foglalkozások mellett egyénileg is segítik a résztvevőket abban, hogy kibontakozhassanak. Pénteken a tábor egy nagy közös kiállítással zárul, amelyen a családtagok, ismerősök is megtekinthetik a hét során született alkotásokat.

 

 

A múzeum természetesen ősszel folytatja a kéthetente megrendezendő szakkörét, amihez bárki csatlakozhat, aki kedvet érez az alkotásra!

 

 

Fotó: O. Jakócs Péter / Győr Plusz Média

múzeumpedagógia, pályázat, téma
2019-08-06 00:00