EN facebook

Műtárgysétány’89

MÚZEUMOK MAJÁLISA

2019-05-15 08:00

Milyen tárgyakra bízzuk, hogy az utókor számára időkapszulaként őrizzék meg a rendeszrváltoztatás hangulatát? Milyen emlékek kerültek be már most a múzeumi gyűjteményekbe? Hogyan tud egy madrápreparátum, egy aluminíumvázas hátizsák, egy börtönőr egyenruha, egy úriasztali terítő egyszerre mesélni a 30 évvel ezelőtt lezajlott folyamatokról? 

 

A Nemzeti Múzeum belső tereit behálózó Műtárgysétány’89 tucatnyi múzeum összefogásával világít rá, milyen fontos, hogy már most gyűjtsük a közemúlt tárgyait. Járd végig, és bízd a Nemzeti Múzeum gyűjteményeire azokat az reliktumokat, amelyek a te rendszerváltós emlékeidet őrzik! 

A tárlatvezetésekről bővebb infó ITT!

 

Tudássétányon a vállalkozó szellemű látogatók tesztelhetik tudásukat. A különböző múzeumok sátrait összekapcsoló pontgyűjtő kirándulás kihagyhatatlan élményt nyújt. A játékban résztvevő múzeumok szórakoztató és tudásfejlesztő feladatokkal készülnek, és számtalan ajándék várja az érdeklődőket.

 

Kötődések rejtvényfejtő - Tudássétány

Kötődsz egy-egy tárgyhoz? Szereted a ritka kincseket? Meglátod az összefüggéseket?
Kötődések útvonalán közös felfedezésre hívunk mindenkit. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy az egyes korokból megmaradt tárgyak vajon hogyan, hányféleképpen köthetők össze egymással. Kincskereső lapunk segítségével bejárva a múzeum különböző kiállításait meglelheted-e te is a saját kincsed!
Időpont: 10:00 - 16:00

A kincskereső feladatok az MNM épületében, az Információs pultnál vehetőek át!

 

 

 

 

Illusztráció: A Vasfüggöny lebontása. Emléktárgy. A vasfüggöny egy darabja (részlet a KÖZÖS IDŐNK -1989 c. kiállításból )

látogató, múzeumpedagógia, programajánló
2019-05-10 15:00
Az év kiállítása, kiállítás, programajánló
2019-04-29 10:30