EN facebook

Mit keresnek a régészek a Woodstocki fesztivál helyszínén?

2018-06-25 09:00

Régészcsapat kutatta a napokban Max Yasgur farmját, a híres, 1969-es Woodstocki fesztivál helyszínét. A kutatások az esemény 50. évfordulójához kapcsolódnak és a céljuk az volt, hogy pontosan azonosítsák a domboldalban annak a színpadnak a helyszínét, ahol Jimi Hendrix, The Who, Creedence Clearwater Revival, Janis Joplin, Joe Cocker és számos előadó játszott három napon át, 1969. augusztus 15 - 18. között.

 

 

Mint azt a kutatás vezetője Josh Anderson, a Binghamton Egyetem munkatársa az  Associated Press-nek elmondta a helyszínen sikerült megtalálni annak a kerítésnek a sarokpontját jelző cölöplyukat, amelyik a színpadot választotta el a 400 ezres közönségtől.

 

 

 

A kis kutató szondákban sikerült azonosítaniuk az azóta több más zenei rendezvénynek is helyt adó helyszín 1969-es járószintjét.  A leletek között sörözdoboz- és  üvegtöredékek és egyéb hétköznapi tárgyak találhatóak.

 

 

A New York-tól mintegy 130 km-re található Woodstock már hosszú ideje szerepel az amerikai Történeti Helyek Nemzeti Regiszterében és múzeum is működik a helyszínen, amely nagyszabású kiállítással készül a jövőre esedékes kerek évfordulóra.  

Múzeumok Éjszakája, programajánló
2018-06-06 09:00