EN facebook

Minisztériumi elismerésben részesült a Néprajzi Múzeum a Magyar Néprajzi Társaság Napján

Kitüntetés

2022-10-27 18:00

A Néprajzi Múzeum, a Néprajzi Társaság és a kolozsvári Kriza János Néprajzi Társaság október 27-én Budapesten közös gyűlést tartott. A Magyar Néprajzi Társaság hagyományteremtő szándékkal ekkorra hirdette meg az első Magyar Néprajzi Társaság Napját. A dátum szimbolikus, hiszen 1889-ben az alapítók ezen a napon tartották meg az első rendes közgyűlést.

 

 

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az eseményen adta át Csák János Kulturális és Innovációs Miniszter elismerő oklevelét a Néprajzi Múzeum közgyűjteményi kollektívája részére az intézmény kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként. Mint elmondta, a Néprajzi Múzeum sikeresen valósította meg Magyarország legnagyobb múzeumi költözési feladatát, melynek komplexitása és rövid határideje nemzetközi sztenderdet teremtett, amit a májusban megrendezett nemzetközi konferencia is igazolt. A gyűjtemény méltó otthonba való költöztetése nagy szakértelmet és áldozatos munkát igényelt, mely példaértékű teljesítményért köszönet illeti a múzeum munkatársait.

 

Az államtitkár emellett kiemelte a múzeum határon túli magyar intézményekkel való együttműködésének jelentőségét, valamint a fiatal korosztály hatékony megszólításának fontosságát is a kulturális értékeink közös megőrzése és továbbvitele érdekében.

digitalizáció, #muzeumozzaszobadbol, néprajz
2022-05-18 20:30
gyűjtemény, látogató, múzeumandragógia, műhely, néprajz, programajánló
2022-10-17 14:00
beruházás, gyűjtemény, látogató, néprajz, téma
2022-05-22 18:00