EN facebook

Mikor? - Az idő(mérés) hatása életünkre. Lépcsőszeminárium a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban

2020-10-06 13:00

Ahogy pár napja hírt adtunk róla, októberben elindul a Lépcsőszeminárium, egy 5+1 részes beszélgetés-sorozat, amely a múzeumok és felsőoktatás lehetséges kapcsolódási pontjaira fókuszál. A változás lépcsőfokait ezúttal öt kulturális intézmény –  a Kassák Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Petőfi Irodalmi Múzeum – járják be. A szervezésben résztvevő Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ aktuális kutatásához kapcsolódva a programsorozat egy szakmai nappal is kiegészül. A Lépcsőszeminárium része a Múzeumok Őszi Fesztiváljának.

 

A második lépcső | Október 8.

 

Október 8-án a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Tanulmánytárába várják az egyetemi hallgatókat, a felsőoktatás szakértőit és a múzeumi munkatársakat, hogy az időmérés izgalmas lehetőségeiről, kérdéseiről, az idő fogalmáról gondolkodjanak közösen. Az eseményen korlátozott létszámban vehetnek részt az érdeklődők. Az előzetes regisztrációt a lepcsoszeminarium@gmail.com címre várják a szervezők.

 

A beszélgetés résztvevői ezúttal Bán András, Elek Ágnes múzeumpedagógusok, Domonkos Csaba, a múzeum muzeológus munkatársa, dr. Frisnyák ZsuzsaBölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa.  Moderátorként Nagy Anikó beszélget velük arról, mikor és hogyan változott az időérzékelésünk? Hogyan változott az időmérés? Mi mindent befolyásol(t) az emberiség történetében, életében?

 

A tárgy, amiből a beszélgetés kiindul ezúttal egy tudományos szerkezet, Mayr Gyula világórája:

 

 

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytárában az óráról, mint időmérőről beszélgetünk, arról, hogy az idő fogalma hogyan változott, és mennyire változtatta meg a mindennapi életünket, mennyire határozza meg, befolyásolja a napi rutinunkat, a munkavégzést, a közlekedést.

 

Esemény: ITT

Regisztráció: lepcsoszeminarium@gmail.com
Cím:  1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.

kiállítás, Lépcsőszeminárium, programajánló, tárgy
2020-09-29 10:00
képzőművészet, Lépcsőszeminárium, muzeológia, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, programajánló, tárgy, történelem
2020-09-18 16:00