EN facebook

Megújul a Kiskun Múzeum

LÁTVÁNYRAKTÁR ÉS INFORMATIKAI FEJLESZTÉS IS KÉSZÜL

2018-04-05 12:10
Sikeres pályázatoknak köszönhetően nagyszabású felújítások kezdődtek április 1-jétől a Kiskun Múzeumban. A munkálatok ideje alatt a közgyűjtemény zárva tart a jövő év elejéig. A kutatószolgálat azonban folyamatosan elérhető, és a Móra Ferenc, valamint a Petőfi Sándor Emlékház a megszokott nyitvatartási rendben fogadja látogatóit. Erről a múzeum vezetése március 24-én tartott sajtótájékoztatót. Ezen a napon még sokan látogattak el a múzeumba és megnézték a „Megőrződött múlt – Kiskunfélegyháza évszázadai” című régészeti, néprajzi, helytörténeti kiállítást is.

 

A beruházás során megújulnak a kiállítóterek. Felújítják a malmot is, ezzel csatlakozva az  Interreg IPA Magyarország - Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programhoz, a „Malmok útjához”. A múzeum komoly infrastrukturális, informatikai fejlesztést is megvalósít. Ez többek között segíti az oktatást, az internet segítségével pedig a tárlatvezetést több nyelven. A látogatók telefonjaikon keresztül juthatnak tárlatvezetéshez, a kiállított tárgyakról egyenként is részletes információkat szerezhetnek, és lehetősége lesz mindenkinek arra is, hogy a múzeumlátogatás előtt felkészülhessen a látnivalókról.

Egy látványraktár is megépül, ahol mindenki találkozhat azzal a gyűjteménnyel, amely már a kiállításokon a helyhiány miatt nem kaphattak helyet, vagy méreteik miatt nagyobb térre van szükségük. Itt látható lesz a néprajzi anyag, a fegyver- és kőzet gyűjtemény is.    

A múzeum a felújítási, beruházási munkálatok ideje alatt is megrendezi tervezett programjait, amelyek helyszíne a Petőfi Emlékház lesz.

emlékezet, irodalom, téma
2018-01-12 08:56
állományvédelem, beruházás, téma
2017-07-25 19:10