EN facebook

Megnyílt a X. Krosnoi Nemzetközi Lenbiennálé

KIÁLLÍTÁS

2018-08-29 13:48

Krosno - Zalaegerszeg lengyelországi testvérvárosa - kétévente ad otthont annak a textilművészeti bemutatónak, ami rendre a zalai megyeszékhelyre is ellátogat, köszönhetően a Göcseji Múzeum és a Krosnói Kézműves Múzeum lassan húsz éve tartó szakmai kapcsolatának.

 

 

A bemutatott kollekció nemzetközi zsűrijének visszatérő tagja dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese, aki augusztus közepén utazott el a lengyel testvérvárosba, hogy a tárlat megnyitója előtt a díjazott műveket a négy lengyel és a cseh kollégájával együtt kiválassza. A biennáléra idén 12 országból összesen 92 alkotó jelentkezett 100 munkával, gazdagon illusztrálva a kortárs művészeti trendeket. Nagy öröm, hogy a jubileumi biennálénak magyar, sőt, zalai szereplője is van, Takács-Szencz Lívia cserszegtomaji művész személyében (alkotása ld. fentebb).

 

 

 

A zsűri tagjainak az értékelés során az esztétikum, a minőség és a művészi kifejezés mellett figyelnie kell arra is, mennyire felel meg az alkotás a pályázatban felsorolt kritériumoknak. A lenbiennáléra elküldött alkotásoknak legalább 70 százalékban lent kell tartalmaznia, méretbeli megkötés is létezik, viszont témában szabad kezet kapnak a művészek.

 

 

 

A fődíjas alkotás

 

 

A X. Krosnoi Nemzetközi Lenbiennálé augusztus 16-án nyílt meg a Kézműves Múzeumban, a tárlat Zalaegerszegre 2019. novemberben érkezik.

 

muzeológia, múzeumpedagógia, műhely
2018-08-29 09:00
képzőművészet, kiállítás
2018-08-23 16:00