EN facebook

Megnyílt a Godot Kortárs Művészeti Intézet

2019-10-02 12:00

2019. október 1-én 20 órakor több különböző esemény zajlott a Godot Kortárs Művészeti Intézetben:

Ez volt a Godot Kortárs Művészeti Intézet nyitó rendezvénye, ahol a Godot Galéria sikeres fennállásának 20. évfordulója alkalmából, tevékenységi körét kitágítva a magyar képzőművészeti élet újabb színfoltjaként életre kelt a Godot Kortárs Művészeti Intézet (Godot Instutute of Contemporary Art - GICA). Az Óbuda szívében, a Goldberger gyár történelmi helyszínén létesített, magánkezdeményezésre épülő kortárs képzőművészeti központ új kiállítási teret biztosít a művészek, kurátorok és az érdeklődő nagyközönség számára egyaránt.

 

A Godot Kortárs Művészeti Intézet  1100 négyzetméteres összterületével, 700 négyzetméteres csarnok terével és a közvetlenül hozzá tartozó 4 szintes épület egységével egyedül álló független képzőművészeti intézményként működik ma Magyarországon, ahol projekt room-ok és műterem lakások szélesítik a lehetőségek palettáját. Céljuk, hogy lehetőséget teremtsenek a művészet szabad áramlásának, teret adva fiatal művészek és kurátorok önálló alkotói szabadságának kibontakoztatására. A Godot Kortárs Művészeti Intézet fejlesztését és fejlődését organikus módon, lépésről lépésre tudják felépíteni.


Ekkor zajlott a Godot Young Generation Art Fair megnyitója is volt tegnap. Immáron negyedik alkalommal lehet vásárolni gerillaáron a pop-up kiállítás és vásárra bejutott 110 fiatal művész munkáiból.


A Godot Galéria a vásár keretein belül egy önálló standdal jelentkezett, ahol a galéria művészei - Bukta Imre, drMáriás, feLugossy László, Gaál József, Nagy Kriszta x-T, Szikora Tamás - munkái mellett néhány különleges gyűjtői darabot kínálnak megvételre.

A rendezvények megtekinthetőek október 2-13 közt.

Nyitva tartás: vasárnap - csütörtök 10:00-19:00, péntek és szombat 10:00-20:00.

A belépés a vásár teljes időtartama alatt díjtalan.