EN facebook

Megjelent az Év Európai Múzeuma díj 2025 felhívása!

MŰHELY

2024-01-12 15:00

A European Museum Forum kiírásában megjelent a felhívás a European Museum of the Year Award 2025 versenyre. A független, non-profit szervezet legfőbb célja a múzeumi gyakorlatban megjelenő innovációs megoldások terjesztése, a tapasztalatok cseréje Európa-szerte, olyan fejlesztések megismerése, amelyeknek jelentős hatása van a nemzeti és nemzetközi múzeumi szférára is.

 

A European Museum Forum, a European Museum of the Year Award alapítója elkötelezett az emberi és polgári jogok, a demokrácia, a  fenntarthatóság; a kultúrák, illetve társadalmi és politikai határok közötti hidak építése mellett.

 

Bármilyen múzeumi intézmény jelentkezhet a versenyre, amely új; vagy jelentős felújításon, fejlesztésen ment keresztül a jelentkezést megelőzően, 2020 januárját követően. Időszaki, illetve félig állandó kiállításokkal lehet pályázni, viszont lényeges kikötés, hogy a jelentkező múzeum vagy jelölt kiállítás a bírák látogatásának idején (2024 nyár, kora ősz) kész, illetve nyitva legyen,és legalább 2025. június végéig megtekinthető legyen.

 

 

A jelentkezés időpontjában több mint 4 éve nyitva tartó múzeumok, kiállítások nem pályázhatnak. Nem pályázhatnak továbbá olyan intézmények, amelyek négy éven belül már pályáztak (2020, 2021, 2022, 2023, 2024).

 

A jelentkezési díj 500 euro.

 

Online jelentkezésre is lehetőség van.

 

A pályázatok benyújtásának határideje 2024. április 1.

 

Az elbírálás és a jelentkezés részleteiről tájékozódhat a hivatalos kiírásban, pályázni a jelentkezési lapkitöltésével, a pályázati anyag összeállításával és a jelentkezési díj megfizetésével lehet.

 

Barcelona, 2023

 

 

Amennyiben bármilyen kérdése felmerül a versennyel kapcsolatban, keresse Nagyné Batári Zsuzsannát, a European Museum Forum magyarországi kapcsolattartóját a batari.zsuzsanna@skanzen.hu email címen.

 

További információk

 

A részvételi díjról

 

 

Pillanatkép a tavalyi díjátadóról, Barcelona; fotó: Nagyné Batári Zsuzsanná

 

 

Borítókép: L'ETNO. Valencian Museum of Ethnology; forrása: visitvalencia.com