Megjelent az Európai Év Múzeuma Díj 2022 felhívása a European Museum Forum kiírásában!

FELHÍVÁS

2021-02-09 07:00

A European Museum Forum kiírásában megjelent a felhívás a European Museum of the Year Award 2022 versenyre. A független, non-profit szervezet legfőbb célja a múzeumi gyakorlatban megjelenő innovációs megoldások terjesztése, a tapasztalatok cseréje Európa-szerte, olyan fejlesztések megismerése, amelyeknek jelentős hatása van a nemzeti és nemzetközi múzeumi szférára is. A European Museum Forum/a European Museum of the Year Award elkötelezett az emberi és polgári jogok, a demokrácia, a fenntarthatóság; a kultúrák, illetve társadalmi és politikai határok közötti hidak építése mellett.

 

Bármilyen múzeumi intézmény jelentkezhet a versenyre, amely új, vagyis az elmúlt három évben nyílt 2017 januárja óta; vagy jelentős felújításon, fejlesztésen ment keresztül a jelentkezést megelőzően. Időszaki, illetve félig állandó kiállításokkal lehet pályázni, viszont lényeges kikötés, hogy a jelentkező múzeum vagy jelölt kiállítás a bírák látogatásának idején (2021 nyár, kora ősz) kész, illetve nyitva legyen, és 2022. június végéig megtekinthető legyen. A jelentkezés időpontjában több mint 4 éve nyitva tartó múzeumok, kiállítások nem pályázhatnak. Nem pályázhatnak továbbá olyan intézmények, amelyek 2017, 2018, 2019 és 2020 során már nyújtottak be pályázatot.

 

A pályázatok benyújtásának határideje 2021. április 30.


Az elbírálás és a jelentkezés részleteiről tájékozódhat a hivatalos kiírásban, pályázni a jelentkezési lapkitöltésével, a pályázati anyag összeállításával és a jelentkezési díj megfizetésével lehet. Amennyiben bármilyen kérdése felmerül a versennyel kapcsolatban, keresse Nagyné Batári Zsuzsannát, a European Museum Forum magyarországi kapcsolattartóját a batari.zsuzsanna@skanzen.hu email címen.

 

 

További információk:

https://europeanforum.museum/applications/becoming-candidate/ és

https://europeanforum.museum/applications/applications-emya-2022-now-open/