EN facebook

Megjelent a European Museum of the Year Award felhívása a European Museum Forum kiírásában

Európai Év Múzeuma Díj 2020

2019-02-06 10:00

A European Museum Forum kiírásában megjelent a felhívás a European Museum of the Year Award 2020 versenyre. A független, non-profit szervezet legfőbb célja a múzeumi gyakorlatban megjelenő innovációs megoldások terjesztése, a tapasztalatok cseréje Európa-szerte, olyan fejlesztések megismerése, amelyeknek jelentős hatása van a nemzeti és nemzetközi múzeumi szférára is. A European Museum Forum/a European Museum of the Year Award elkötelezett az emberi és polgári jogok, a demokrácia, a  fenntarthatóság; a kultúrák, illetve társadalmi és politikai határok közötti hidak építése mellett.

 

Bármilyen múzeumi intézmény jelentkezhet a versenyre, amely új, vagyis az elmúlt három évben, 2016 januárja óta nyílt; vagy jelentős felújításon, fejlesztésen ment keresztül a jelentkezést megelőzően. Időszaki, félig állandó kiállításokkal is lehet pályázni, viszont lényeges kikötés, hogy a jelentkező múzeum vagy jelölt kiállítás a bírák látogatásának idején (2019 nyár, kora ősz) kész, illetve nyitva legyen és 2020. június végéig megtekinthető legyen. A jelentkezés időpontjában több mint 3 éve nyitva tartó múzeumok, kiállítások nem pályázhatnak. Nem pályázhatnak továbbá olyan intézmények, amelyek 2016, 2017 vagy 2018 során már nyújtottak be pályázatot.

 

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. április 26.

 

Az elbírálás és a jelentkezés részleteiről tájékozódhat a hivatalos kiírásban, pályázni a jelentkezési lap kitöltésével, a pályázati anyag összeállításával lehet. Amennyiben bármilyen kérdése felmerül a versennyel kapcsolatban, keresse Nagyné Batári Zsuzsannát, a European Museum Forum magyarországi kapcsolattartóját a batari.zsuzsanna@skanzen.hu email címen.

 

További információk: https://europeanforum.museum/becoming-candidate/

 

Ezzel párhuzamosan lehetőség nyílik arra, hogy a jelölt múzeumokból az Event Communications Ltd-nél letölthető gyakorlatra is pályázhassanak szakemberek. Bármilyen múzeumi területről lehet jelentkezni, 2-4 hetes időintervallumra; 35 év alatti, kreatív munkatársak számára nyitott a lehetőség.

 

Bővebben az alábbi linken található információ:https://europeanforum.museum/applications/