EN facebook

Mást, másképp mindenkinek - múzeumpedagógiai szakmai nap a Magyar Természettudományi Múzeumban

A Magyar Természettudományi Múzeum 2019 óta rendezi meg Mást, másképp mindenkinek elnevezésű múzeumpedagógiai szakmai napját, idén már harmadik alkalommal.  A szakmai nap témája hátrányos helyzetű gyermekek múzeumi oktatásfejlesztése.

 

A most közelgő szakmai nap 2021. december 6-án 9 óra és 16:30 között kerül megrendezésre. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit megtehetnek az alábbi űrlap kitöltésével: ITT
A regisztráció határideje csütörtök, azaz december 2., 12 óra. A regisztráltak ezt követően, a hét második felében kapják meg a részletes programtervet. További kérdés esetén a program szervezője, Nagy Antal válaszol, akit a nagy.antal@nhmus.hu e-mailcímen érnek el. 

Helyszín:

A Magyar Természettudományi Múzeum budapesti kiállítási épületegyüttese: 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.

A hatályos jogszabályok értelmében a Magyar Természettudományi Múzeum kiállítási épületegyüttesének területén kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése!

Tervezett programok:

Előadások:
A Mátra Múzeum EFOP-pályázatának bemutatása (online előadás); Fodor Rozália, MTM Mátra Múzeuma
A legnagyobb szegénytelepről a múzeumba – A lyukói gyerekek és az „Elit alakulat”; Takács Gábor, Budapest School
Vándor Dada Szerkesztőség; Forgách Péter, Kassák Múzeum; SzÖSz-Műhely
Élet(tér)kép - Iránytű a természet felfedezéséhez; Nagy Antal, Magyar Természettudományi Múzeum
Múzeum a természettudományos ismeretterjesztés szolgálatában; Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának Hátrányos helyzet az oktatásban; Fehér Györgyi, Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum (Duna Múzeum)

Tárlatvezetés:
Interaktív séta a Kalandos Erdő című új időszaki kiállításban, a Magyar Természettudományi Múzeum VEKOP- programjainak legújabb helyszínében.