EN facebook

Már egy hete nyitva a Nemzeti Galéria, a Vasarely Múzeum és a Hopp Ferenc Múzeum!

ÚJRANYITÁS

2021-05-22 20:00

A Magyar Nemzeti Galéria 2021. május 13-tól újra látogatható: egy nagyszabású, új nemzetközi tárlattal, a preraffaelita korszak legszebb képeivel is vártja látogatóit. Az állandó kiállítások mellett továbbá május végéig még láthatóak Sean Scully lenyűgöző alkotásai. De az intézmény digitális múzeuma és online programjai is elérhetőek.

 


Vágyott szépség – preraffaelita remekművek Budapesten

 

A londoni Tate képtár egyedülállóan gazdag preraffaelita gyűjteményének közel száz lenyűgöző alkotása látható a Magyar Nemzeti Galériában, a mozgalmat bemutató első nagy magyarországi kiállításon. A mozgalom legnagyobb alkotóinak természetábrázolásai, a Biblia, a történelmi események és az irodalom ihlette művei, valamint a korabeli társadalmi kérdéseket is feszegető alkotásait május 13. és augusztus 22. között tekinthetjük meg. Az utópia szépsége című kísérőtárlatunk a preraffaeliták magyarországi kapcsolatait és hatását mutatja be, többek között Gulácsy Lajos remekműveivel.


Sean Scully kiállítás
Május végéig látható Sean Scully kiállítása


A Magyar Nemzeti Galéria elsőként mutatja be retrospektív igénnyel Sean Scully életművét. A kivételes kiállítás, az újranyitást követően május 30-ig látogatható. A művész monumentális alkotásai élőben feledhetetlen élményt nyújtanak, ne hagyja ki! A tárlathoz készült magyar és angol nyelvű katalógus elérhető MúzeuShopban a helyszínen és online.

 

 

 

Újranyitási kedvezmény online közönségünk számára

 

Online tárlatvezetéseinken, előadásainkon résztvevőket kedvezménnyel várjuk: ha bármelyik intézményünk online programjára szóló jegyét kinyomtatva vagy telefonon bemutatja a Szépművészeti Múzeum vagy a Nemzeti Galéria pénztárában, a kiállítások teljes árú belépőjéből 1000 Ft kedvezményt biztosítunk a helyszínen. A kedvezmény a január 1-je óta váltott online programok jegyére érvényes visszavonásig, és más kedvezménnyel nem vonható össze.

 


Újra látogatható a Vasarely Múzeum és a Hopp Múzeum

 

Május 13-ától újra megtekinthető a Fény-Mozgás-Illúzió című időszaki kiállítás a Vasarely Múzeumban. A tárlat a németországi Emilia Suciu Gyűjtemény és a budapesti Szöllősi-Nagy – Nemes Gyűjtemény mozgást és fényt alkalmazó alkotásaiból ad izgalmas válogatást.

 

 

Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum
Szintén május 13-án a Hopp Múzeum is kinyitotta kapuit. A tárlat a múzeum nagy korszakait, változatos (többek között kínai, japán, koreai) gyűjteményeit mutatja be számos kiemelkedő műtárgyon keresztül.

 

 

 

Borítókép:

John William Waterhouse: The Lady of Shalott

képzőművészet, kiállítás, kortárs, látogató, újranyitás
2021-05-08 18:00
látogató, muzeológia, múzeumpedagógia, természet, újranyitás, virtuális
2020-10-17 07:00