EN facebook

Ma finisszázs a Néprajzi Múzeum Zárvatermő kiállításán, de nem minden tárlat búcsúzik

PROGRAMAJÁNLÓ

2024-02-03 07:00

2024. február 3-án zár a Néprajzi Múzeum Zárvatermő című kiállítása. A nagysikerű kiállítás, mely a múzeum zárva tartása alatt gyűjtött unikális műtárgyak válogatását mutatja be, elérkezett utolsó napjához. Utolsó tárlatvezetések, utolsó workshopok, búcsú a kiállítástól. Erre a különleges alkalomra hívja az érdeklődőket a Néprajzi Múzeum.

 

Február 3-án 10:30-tól rövid tárlatvezetéssel kezdődik a programsorozat, 11 órakor kézműves foglalkozásra kerül sor, 13 órakor táncelőadással készül az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes, 16:30-kor pedig indul a legeslegutolsó tárlatvezetés a kurátorok kíséretében.

 


 

A messze Koreából érkezett, A koreai stílus – Hagyományos öltözék és lakás Szöulból című kiállítás is, amely csak február 18-ig látogatható. A hátralévő időben az érdeklődőknek lehetősége van részt venni tárlatvezetésen és kurátori vezetésen egyaránt.

 

Jó hír továbbá, hogy a Néprajzi Múzeum 2024. március 17-ig meghosszabbította az „Istennel talállak, testvérem!” – Cigány történetek, Erdős Kamill cigánykutató egyszerre progresszív és szubjektív kutatás eredményeit feltáró időszaki kiállítását. Viszont február 3-án 16 órától lesz a kiállításhoz kapcsolódó Párhuzamos valóságok című programsorozat utolsó alkalma. Ezúttal a roma/cigány közösségek értelmiségi szerepeit és szerepelvárásait vitatják meg a résztvevők (Orsós Julianna történész, Kerekes-Jónás Tímea szociálpolitikus, Ruszó András kulturális antropológus) dr. Gulyás Klára kulturális antropológus vezetésével.

gyűjtemény, kiállítás, kortárs, látogató, néprajz
2023-10-18 20:00