EN facebook

Különleges programsorozatot indít a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum

TÉMA

2024-03-13 07:00

Vármegyejáró programsorozatot indít a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum: múzeumpedagógiai és muzeológiai programjait a nyugat- és közép-békési térség ötezer lélekszámúnál kisebb településeire juttatja el.

 

A programsorozat öt elemből áll. Az Iskola a múzeumban elnevezésű program során a kistérségek diákjai interaktív tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a múzeum állandó kiállításával. A tárlatvezetést múzeumpedagógiai foglalkozás egészíti ki.


A Múzeum az iskolában sorozaton "bőröndmúzeumként" viszik el a településekre egy-egy téma feldolgozását. Az iskolás korosztály mellett felnőtteknek szóló programok is szerepelnek a kulturális kínálatban.


A Közösség a múzeumban programnak köszönhetően az érdeklődők a múzeum állandó kiállításán keresztül betekintést kaphatnak a régmúlt idők hétköznapjaiba, valamint a múzeumi adattár és a családfakutatás közötti kapcsolatba.

 

A Múzeum a közösségben projekt résztvevői a múzeumi adattárak világával ismerkedhetnek meg múzeumi szakemberek segítségével.

 

Az ötödik elem a Közösségünk kincsei című vándorkiállítás, amelyet június végéig a vármegye tíz különböző településén mutatnak be. A tárlat Békés vármegye települési, megyei és nemzeti értékeit, hungarikumait, valamint szellemi-kulturális örökségének kincseit gyűjti össze, kiemelve a vármegye történetének fontosabb eseményeit, személyeit, természeti értékeit, hagyományait, továbbá a térségre jellemző és hozzá köthető érdekességeket. A vándorkiállítás elsőként szerdán Gádoroson mutatkozik be.

 


A Magyar Nemzeti Múzeum programja a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében és a Munkácsy Mihály Múzeum együttműködésével valósul meg.

emlékezet, gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, látogató, műhely, művészettörténet, téma
2024-02-25 07:00
gyűjtemény, kiállítás, látogató, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, műhely, programajánló
2024-03-04 18:30
gyűjtemény, kiállítás, látogató, múzeumandragógia, műhely, téma
2024-02-22 16:00