EN facebook

Külföldönkívüli csavargások - tárlatvezetések a Kassák Múzeumban

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-10-03 20:00

Szilágyi Kornél (aka Igor Buharov) tárlatvezetése a Kassák Múzeum Minket anarchistákat nem nyugtalanítanak morálgiliszták című kiállításán.

 

Időpont: 2023. október 5., csütörtök 18:00
Helyszín: Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

 

A kísérleti filmesként ismert, de a képzőművészet és zene területén is alkotó Igor és Ivan Buharov szerzőpárosnak Minket anarchistákat nem nyugtalanítanak morálgiliszták címmel nyílt június 22-én egyéni kiállítása a Kassák Múzeumban. Új munkájuk középpontjában Szittya Emil, a sokoldalú avantgárd művész (író, költő, festő, lapkiadó) és anarchista nézeteket valló csavargó áll, aki a fiatal Kassák Lajosra is komoly hatással volt a századelőn.

 

“Hogyan kerülhetünk kapcsolatba egy több mint száz éve született avantgárd művésszel (író, költő, festő, művészettörténész, lapkiadó) akár az álmok, akár a dada alkotói módszerének segítségével? Miért érezzük fontosnak Szittya Emil szellemének életben tartását és mi a személyes, elképzelt, vagy időugrással megélt viszonyunk vele?”

 

Igor Buharov tárlatvezetésén megtudjuk mit üzen a mának a Szittya “sugallatára” forgatott, az ő szellemében létrehozott film installáció.


Belépőjegy: 1500,- Ft


Regisztráció: kassakmuzeum@pim.hu

 

 

További tervezett alkalom:
2023. október 28. szombat 18:00-tól
FINISSZÁZS: koncert-performansz és kurátori tárlatvezetés
IDEÁLIS ANARCHISTÁK - Művészet és politika Szittya Emil és a Buharovok szemszögéből - ERDŐDI KATALIN kurátori tárlatvezetése

A tárlatvezetést követően a JÓ VÉLEMÉNY ANARCHISTA PÁHOLY búcsúztatja a kiállítást:
19 órától: ANTIMILITARISTA ÁLOMVADÁSZAT - koncert-performansz

 

 

Az Igor & Ivan Buharov: 'Minket anarchistákat nem nyugtalanítanak morálgiliszták' című tárlat 2023. október 29-ig látogatható.

díj, képzőművészet, kortárs, téma
2023-06-13 07:00