EN facebook

Kísértet kalandok és rengeteg élmény a Skanzenben

TÉMA

Hurrá, itt a nyári szünet! Egész nyáron kikapcsol és feltölt, élményt ad és játszva tanít a szentendrei Skanzen. Nemcsak a múzeumban, de otthon is. Az Erdély épületegyüttes a helyszíne Kertész Erzsi legújabb, kiskamaszoknak szóló detektívregényének. Jó szívvel ajánljuk kiskamaszoknak, előtte és/vagy utána pedig egy kirándulást a cselekmény helyszínére, a Skanzen Erdély épületegyüttesébe!

 

A Hat sértett kísértet egyszerre nyomozós és időutazós, humoros és izgalmas, interaktív és ismeretterjesztő regény, aminek egyik különlegessége, hogy a cselekmény helyszíne, az elképzelt 20. század eleji erdélyi város, szinte teljesen ugyanúgy várja az olvasókat, ahogy a szentendrei Skanzenben felépült.

 

A cselekmény középpontjában egy ékkőlopás áll, de erről többet nem is árulunk el, hiszen maga a regény mind történetében, mind formájában sokkal többről szól a detektív kalandoknál. Egy olyan interaktív könyvet forgathatnak a fiatalok, ami egyszerre borzongató találkozása a valóságnak és a fantáziavilágnak, és ami meg tudja nyitni érdeklődésüket a múlt korok iránt.

 

 

Ha pedig a regény elolvasása után kíváncsiak lesznek a Skanzenre, és a cselekménnyel a fejükben végigjárják az Erdély épületegyüttest, máris sokkal többet fognak tudni a 20. század eleji életről, mégpedig saját akaratukból. Innen pedig már csak egy egészen kicsi ugrás, hogy a történelem többi szegletét is meg akarják ismerni.

 

Az Orosz Annabella rajzaival megjelent könyv a Skanzen Portéka boltjában, a Pagony Kiadónál és a nagyobb könyves webshopokban kapható!

 

Interjú a könyv írójával a SkanzenBlogon olvasható!

 

 

 

design, díj, gyűjtemény, kiadvány, téma
2023-06-08 19:00
Az év kiállítása, emlékezet, kiállítás, látogató, Pulszky Társaság, téma, természet
2022-11-03 07:00