EN facebook

Képzőművészeti pályázatot hirdet a Duna Múzeum és a Várfok Galéria

FELHÍVÁS

2022-09-17 16:00

Egymillió forintos fődíjjal hirdet vízrajzi térképek témájában képzőművészeti pályázatot az esztergomi Duna Múzeum és a budapesti Várfok Galéria. Célja, hogy szorosabbá tegye tudomány és művészet kapcsolatát, előmozdítsa új műalkotások létrejöttét és kifejezze a kortárs művészet iránti elkötelezettségét. A 2023. március 31-ig várják.

 

A Duna Múzeum és a Várfok Galéria közti együttműködés a 2022-es Árapály tényezők című időszaki kiállítással vette kezdetét, amelynek során a vízhez, a tengeri utazáshoz, az árapály jelenséghez, a fürdőzéshez kötődő műalkotások a Múzeum gyűjteményének témáihoz kapcsolódtak.

 

Szotyory László: Mediterrán táj; 2021

95x120 cm; olaj, vászon
Várfok Galéria


A kiírásra olyan műveket várnak, amelyek a vízrajzi térképek témáját, formáját értelmezik újra a művészet eszközeivel. A pályázat kiírói arra kíváncsiak, hogyan alkotnák meg saját vízrajzi térképüket a művészek, vagy milyen módon tudnák beemelni a vízrajzi térképek formavilágát képzőművészeti kompozíciókba.

 

 

A műveket az erre az alkalomra felkért zsűri bírálja el és dönt a díjak odaítéléséről.

 

A zsűrit Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője, művészettörténész; Róka Enikő, a Budapesti Történeti Múzeum, Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár vezetője, művészettörténész és Szöllősi-Nagy András, mérnök, hidrológus, az MTA doktora, műgyűjtő alkotja.

 

A pályázat részleteiről a Duna Múzeumban kaphatnak részletesebb információt az érdeklődők.

 

 

Borítókép: Enteriőrfotó az Árapály tényezők című kiállításból a Duna Múzeumban; forrás: magyarnarancs.hu

 

felhívás, képzőművészet, kortárs, múzeumandragógia, műhely
2022-07-31 18:00
Az év kiállítása, kiállítás, technika, természet
2019-10-10 21:23
Az év kiállítása, Az év múzeuma, Pulszky Társaság, technika, természettudomány
2020-10-05 07:00