Kármán Dániel vászonképei és valóságai - Online tárlatvezetés a Tornyai-múzeumban

VIRTUÁLIS

Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ
2021-05-16 14:30

A hétvégén még megtekinthető a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat három kiemelt díjazottjának egyéni kiállítása az újranyitott Tornyai János Múzeumban. Kármán Dániel Rudnay-ösztöndíjas képzőművész online alkotói tárlatvezetésre várja az érdeklődőket a hódmezővásárhelyi közgyűjtemény Youtube csatornáján.

 

Bár a Magyar Kultúra Napjára elkészültek, de csak a múlt hét óta látogathatja védettségi igazolvánnyal a közönség Szabó Klára Petra, Kármán Dániel és Gresa Márton fiatal, kortárs képzőművészek tárlatait a vásárhelyi múzeumban. A három alkotó személyesen vagy a virtuális téren keresztül kíván(t) kulcsot adni munkáihoz kiállításaikban: a vásárhelyi Tornyai-plakettes művésznő a napokban személyesen mutatta be a múzeumlátogatóknak képeit, míg a két fővárosi alkotó a közösségi médiát választotta a műveik mögött húzódó gondolatiság átadására. A nyitás előtti hétvégén Prokoláb Norbert audiovizuális alkotóművész többek között a népszerű zenekar, az Anna and the Barbies koncertfilmjét is jegyzi – vezetésével zajlottak felvételek a múzeumi kiállításokban. Kármán Dániel művészi látásmódjának titkaiba és alkotói világába már betekintést nyerhetnek a művészetkedvelők a Vászongrafikák címet viselő kisfilmben, míg a különböző valóságok között kiigazodási pontot kereső ember helyzetére és kérdéseire utaló Interrealism kiállításának tematikai egységeit online tárlatvezetésen mutatta be.

 

 

A Fiatal Festők Nívódíját a 2019. évi Vásárhelyi Őszi Tárlaton elnyert Gresa Márton festőművész is gondolt azokra, akik a zárásig nem tudják személyen megtekinteni a kortárs tömegkultúrára reflektáló, a videójátékokra és a VHS korszakra jellemző látásmódú műveit – a vele készült film szintén hamarosan elérhető lesz az online térben.

 

Szabó Klára Petra Solo, Kármán Dániel Interrealism és a Gresa Márton Flash című kiállításai 2021. május 16-án, vasárnap délután 5 óráig látogathatóak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára a Tornyai János Múzeum termeiben.

 

Kármán Dániel online tárlatvezetése: 

 

gyarapodás, helytörténet, műhely, néprajz, tárgy
2019-09-03 13:00