EN facebook

It’s about time! - Hogyan varázsoljuk a jelenbe és elevenítsük meg a múltat?

TRÉNING

2020-02-10 17:00

-Hogyan varázsoljuk a jelenbe és elevenítsük meg a múltat? - Az International Museum Theatre Alliance Europe élő történelem-tréningjén választ kaphatunk a kérdésre. 2020. március 13–15 között a londoni Tower ad helyet az elmúlt korok történeteit, tárgyi emlékeit a múzeumi színház eszközeivel közvetítő módszer iránt elkötelezett szakemberek találkozójának.

 

A tréning során megismerhetjük a Historic Royal Palaces (a Towert, a HamptonCourt palotát és további, főként londoni palotákat kezelő szervezet) gyakorlatát a viseletbe öltözött, korhű karaktereket megszemélyesítő interpretátorokkal való együttműködés terén.

 

A londoni Tower kitűnő helyszín arra, hogy betekintést nyerhessünk egy jól működő élő történelmi vállalkozás működésébe, ugyanis itt napi szinten zajlanak az ilyen jellegű programok. Az aktuális műsor megtekintése mellett a résztvevők – fakultatív alapon – akár magukat is kipróbálhatják egy, a helyszínen összeállított műsorban, amelyhez a Historic Royal Palaces gyűjteményéből is kaphatnak kölcsön korhű öltözéket.

 

Fotó: Birkás Éva

 

A tréning során többek között a Tower élő történelemmel foglalkozó munkatársai és a PastPleasures Ltd., az Egyesült Királyság legrégebbi és legnagyobb élő történelemmel foglalkozó cégének képviselői osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a résztvevőkkel.

 

A tréning programját különleges fakultatív programok egészítik ki, mint pl. a Cutty Sark múzeumhajó megtekintése, vagy részvétel középkori vacsorán.

 

Jelentkezési határidő: 2020. február 14.

képzés, történelem
2018-06-11 07:30