EN facebook

Ismét látható lesz a bronzkori arany lábvért a szegedi Múzeumok Őszi Éjszakáján

MÚZEUMOK ŐSZI ÉJSZAKÁJA

2017-10-27 15:25

Ismét láthatja a nagyközönség a nem régiben előkerült bronzkori arany lábvértet a Múzeumok Őszi Éjszakáján a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A különleges tárgy egyik része összegyűrt állapotban bukkant fel, melyet most a múzeum szakemberei kibontottak. Október 28-án 17 órától emellett Móra felolvasó-maratonnal és -előadással, papucsos táncokkal, valamint izgalmas tárlatvezetésekkel is várják az érdeklődőket.

 

Izgalmas programokat ígér az idei Múzeumok Őszi Éjszakája Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban és a Kass Galériában. Csak ezen az estén lesz ismét látható az a bronzkori arany lábvért, melyet idén találtak meg Szeged határában. A lenyűgöző tárgy egy darabját, mely összegyűrt állapotban került elő, most kibontott formában is láthatják az érdeklődők október 28-án, szombaton 17 órától.

 

Az estén folytatódik a Móra-ünnep is: 100 éve nevezték ki a közgyűjtemény igazgatójává Móra Ferencet. A kerek évforduló kapcsán Móra felolvasó-maratont tartanak, melybe bárki becsatlakozhat az este folyamán. Sőt, az előre bejelentkezők ajándékként az éjszaka többi programján is ingyenesen részt vehetnek – a jelentkezés részletei a múzeum weboldalán olvashatóak. Szintén szombaton mutatják be a „Címtelen könyv” című előadást Móra titkos szerelmi életéről Kiss Ágnes rendezésében.

 

Mindezek mellett láthatjuk a Suhancok papucsos táncbemutatóját, bejárhatjuk a néprajzi és természettudományi látványtárat zseblámpával, illetve bebarangolhatjuk a PlakArt-kiállítást Nemes Roland színművész vezetésével a Móra Ferenc Múzeumban. A Kass Galériában a Kass és a zene kiállításon várják tárlatvezetések az érdeklődőket Szőkefalvi-Nagy Erzsébet tolmácsolásában, a Fekete házban pedig „Lapozgatót” nyitnak Gyenes Kálmán fotóművész fényképeiből.