EN facebook

Idén is lesz Budapest100! Csatlakozz önkéntesként!

FELHÍVÁS

2022-01-07 08:00

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ szervezésében 2022. május 14-15-én kerül megrendezésre a már jól ismert Budapest100.  Az idei év témája ezúttal a Budai Vár lesz. Ismét várják az önkéntes jelentkezőket!

 

Jelentkezési határidő: 2022. január 16., vasárnap éjfél

 

Barátságos beszélgetésekkel, kíváncsi sétákkal, spéci programokkal érkezik a Budapest100 a Várnegyedbe. A szervezők mindenkit arra hívnak, hogy közösen megmutathassák: a Budai Vár polgárvárosa ezernyi történettel és látható történelemmel rendelkező, élő városrész, ahol minden ma még álló ház érdekes.

 

A program során megismerhetjük az itt élők történeteit a Bécsi kaputól a Dísz térig, a Tóth Árpád sétánytól a falak mentén kanyargó lépcsőkig, és azt is, milyen a modern élet az évszázados falak között. A Vár mindenkié: az egymáshoz illeszkedő házak történelmünk tanúi a 13. századtól a 21. századig. A kövek és az évszázados téglák találkozása a betonnal olyan építészeti örökség, amiről közösen szeretnénk beszélgetni. Mire vár a Vár? Ez itt a kérdés, amire az itt élők, mint a polgárváros lakói, a turisták és sokféle szakma együtt keresi választ a régi utcákat, az egykori ostromok nyomait és a városra nyíló pazar panorámát csodálva. 

 

A szervezők mindenkit buzdítanak:

Csatlakozzatok a Budapest100 önkéntes programjához és vegyük be a Várat együtt!

 

Több feladatkörre keresnek olyan önkénteseket, akikre az előkészületektől egészen a rendezvény megvalósításáig számíthatnak a szervezők.

 

A teljes felhívás IDE KATTINTVA érhető el.

 

Arról, hogy egy múzeum, múzeumi szakember számára miért lehet érdekes ez a program,  egy korábbi cikkünkben olvashatnak: Mit adhat nekünk a Budapest100?

 

emlékezet, helytörténet, látogató, téma
2019-01-11 16:00