EN facebook

Idén egész napos ünnepi programsorozattal készül március 15-ére a Petőfi Irodalmi Múzeum

PROGRAMAJÁNLÓ

2024-03-14 07:00

Tematikus tárlatvezetésekkel, Jókai novellaciklusából készült felolvasószínházi előadással és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is várja a látogatókat 2024. március 15-én a Petőfi Irodalmi Múzeum. Az ünnepi programok különféle módon közelítik meg a nemzeti ünnepet és Petőfi Sándor emlékezetét.

 

A kisebbek múzeumpedagógiai foglalkozásokon és játékokon vehetnek részt.

 

Novokrescsenszkov Tamás vándornyomdász, betűszedő segítségével életre kel Landerer és Heckenast nyomdagépe. A vándornyomdász workshopja Kass János Az ember tragédiájához készült illusztrációsorozatával foglalkozik.

 

A felnőttek tematikus tárlatvezetéseken tekinthetnek meg egyszerre több kiállítást és lesz Interaktív városépítő workshop is a Károlyi-palota előcsarnokában.

 

Megemlékezést és koszorúzást is tartanak a PIM kertjében álló Petőfi-szobornál, ahol ünnepi beszédet mond Visky András, József Attila-díjas író, dramaturg.

 

Szólj még egyszer a Szabadságról címmel, Lőrinc László történész-pedagógussal, a 25 szelfi című könyvsorozat szerzőjével és Fenyő D. Györggyel, a Magyartanárok Egyesületének alelnökével beszélget Kalla Zsuzsa, a Költő lenni vagy nem lenni kiállítás kurátora.

 

Este hét órától Jókai novellaciklusából készült felolvasószínházi előadás várja az érdeklődőket. A produkcióban Dömötör András színész és rendező a Csataképek a magyar szabadságharcból című kötet szövegeit állítja színpadra.


Az ünnepi programok előzetes online regisztrációval ingyenesen látogathatók.

 

 

Borítókép forrása: player.hu

gyűjtemény, irodalom, kiállítás, látogató, #muzeumokajovoert, természet, természettudomány
2023-11-24 07:00
emlékezet, irodalom, kortárs, látogató, műhely, programajánló
2024-02-17 16:00
emlékezet, gyűjtemény, irodalom, kiállítás, látogató, téma
2023-01-13 18:00