EN facebook

Hat gyulai intézmény közös online műsorfolyammal jelentkezik a magyar kultúra napján

PROGRAMAJÁNLÓ

Mivel a járványhelyzet miatt személyesen nem tudnak vendégeket fogadni, közösségi média felületeiken jelennek meg egész nap minőségi tartalmakkal a fürdőváros kulturális intézményei 2021. január 22-én. A Gyulai Várszínház, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár, az Erkel Ferenc Művelődési Központ, a Gyulai Vár, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és az Erkel Ferenc Emlékház Facebook oldalain posztol majd folyamatosan, rotációban.

 

Kezdeményezésükhöz a Gyula Tv is kapcsolódik egy interjú vetítésével, illetve posztolásával.

 

Valamennyi intézmény a saját felületén jeleníti meg azokat az archívumában szereplő tartalmakat, amelyeket alkalmasnak talált a közzétételre. Lesznek közöttük olyanok, amelyeket már korábban is közzétettek, de akad néhány újdonság is – tájékoztatott a kezdeményező intézmények vezetői nevében Katona Katalin. Az Erkel Ferenc Kulturális Központ vezetője hozzátette, hogy a nap természetesen megköveteli, hogy minőségi tartalmak kerüljenek publikálásra.


Gyula megjelenéseiben rendre komplex turisztikai kínálatára hívja fel a figyelmet, a település sokszínű kulturális gazdagságának bemutatásával ehhez a valós gondolathoz kapcsolódnak online műsorfolyamukkal az intézmények.

 

A gyulai kulturális élet szereplői saját közösségi média felületeiken jelenítik meg online tárlatvezetéseiket, rendezvényeik after videóit és egyéb tartalmait, előre egyeztetett időpontokban, elkerülve ezzel a párhuzamos posztolást. A szervező intézmények Facebook oldalaikon folyamatosan felhívják követőik figyelmét a többi közreműködő aznapi megjelenéseire is.


A napnak lesz egy offline eleme is Gyulán: január 22-től látható a helyi Vigadó üveges körfolyosóján a József Dezső Szakkör amatőr képzőművészeinek kiállítása.

állományvédelem, beruházás, emlékezet, képzőművészet, kiállítás, látogató
2021-01-16 07:00
design, látogató, #muzeumozzaszobadbol, történelem
2020-03-21 07:00