EN facebook

Gyűjteménykezelést és publikációt segítő ajánlatok a járvány idejére

MúzeumDigitár

2020-03-23 10:00

A koronavírus miatt kialakult sajnálatos helyzet következtében rengeteg múzeumi kollégának mostantól otthonról kell dolgoznia. Ezentúl azt is egyre jobban látjuk, hogy a múzeumi világban az intézménybezárások révén látványos hangsúlyeltolódás tapasztalható, egyre fontosabb lesz a múzeumok digitális jelenléte, egyre inkább teret nyernek az online kulturális tartalmak, amelyek előállítása a múzeumi szakemberek feladata.
Ezen új kihívások megoldásában a MúzeumDigitár hatékonyan tud segíteni, ugyanis a rendszere a felhőalapú technológiának köszönhetően egyszerűen adaptálható otthoni környezetben is.

 

A MúzeumDigitár ajánlata:

 

Digitális gyűjteménykezelés és publikáció dinamizálása
Minőségi tárgy publikációk létrehozása, új adatbevitel, már létrehozott rekordok adatgazdagítása és revíziója.

 

’Themator’
A webes jelenlét növelése érdekében a MúzeumDigitár ingyenesen használható „Themator” alkalmazása bevezethető, amely középpontjában a történetmesélés (storytelling) áll.
Egy storytelling példa a német felhasználóktól: https://bit.ly/33u2Rra

 

Saját Múzeumi Böngésző
A MúzeumDigitár 2020. június 30-ig ingyenesen elérhetővé teszi a Saját Múzeumi Böngésző alkalmazását, amely lehetőséget nyújt arra, hogy az alkalmazást használó intézmény a weboldalán csak a saját tárgyait tegye elérhetővé és kereshetővé.
A Saját Múzeumi Böngészőt többek között a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is sikeresen használja.
Nézzétek meg itt!: https://mkvm.hu/digitalis-gyujtemenyek/

 

Ingyenes online oktatás
A MúzeumDigitár csapata ingyenes online oktatásokkal szeretné kivenni a részét a segítségnyújtásban. Az oktatások egyaránt szólnak az új, a rendszer használatában nem jártas, a „feleleveníteni” kívánók, illetve a tapasztaltabb, de specifikus megoldásokra kíváncsi szakemberek részére. Ugyanez vonatkozik a Themator alkalmazás használatával kapcsolatos „how to” betanításra egyaránt.

 

Új intézmények csatlakozását is szívesen várja a csapat, ha eddig nem, akkor kezdje meg most a digitális gyűjteménykezelést és publikációt! (A járvány ideje alatt ingyenesen.)

 

Időpont egyeztetéssel és a részletekkel kapcsolatban keressétek Magyarosi Ádámot a magyarosi.adam@muzeumdigitar.com emaíl címen!

 

A legújabb publikációk ezen a naponta frissülő aggregációs felületen láthatók: https://hu.museum-digital.org/index.php?t=listen&sv=+