EN facebook

Galántai Honismereti Múzeum / Titok és Teambuilding

2022-11-15 15:45

Izgalmas programokkal készül a Galántai Honismereti Múzeum a látogatóinak. November 19-én az érdeklődők kalandorokká válva oldhatnak meg egy titkot. Míg november 22. és december 16. között a kiállítótermek alkotóműhellyé válnak és a Mézeskalácsos karácsony című program keretein belül a résztvevők megismerkednek a mézeskalács készítés történetével, és kellemes karácsonyi hangulatban néhányat ki is díszítenek.

 

A Galántai Honismereti Múzeum Titkok a múzeumban című kalandokkal teli programja várja a látogatókat november 19-én. Szombaton az esti órákban lámpások és gyertyák fénye mellett a múzeum rejtélyekkel teli titokzatos hellyé változik. A résztvevőknek különböző rejtjelek, kódolt üzenetek és izgalmas feladatok segítségével kell megfejteniük a múzeumban rejlő titkot. A sikeres kalandorok nem mennek haza üres kézzel, „múzeumi detektív” kinevezést és édes jutalmat kapnak. Akkor is érdemes ellátogatni a programra, ha nem szeretnénk részt venni a rejtély megoldásában, hiszen a lámpásokkal és gyertyákkal megvilágított kiállítások különleges múzeumi látványt nyújtanak.

A Titok a Múzeumban az évekkel ezelőtti SzellemekRejtélyek  és Boszorkányok a múzeumban programhoz kapcsolódva született, hogy az érdeklődők ismét egy rendkívüli élmény részesei lehessenek. A múzeum dolgozói szeretettel várják a mindenre elszánt kicsiket és nagyokat, családokat, felnőtteket, baráti társaságokat, munkaközösségeket és az idősebb generáció tagjait is.

 

A programra 2022. november 19-én kerül sor a Galántai Honismereti Múzeum épületében 17.00 és 21.00 óra között.

Belépődíj: felnőtteknek 2 €, diákoknak és nyugdíjasoknak 1 €.

 

 

Nemcsak kalandorok lehetnek a múzeum látogatói, hanem mézeskalács díszítőként is kipróbálhatják magukat november 22. és december 16. között a Mézeskalácsos karácsony című programon. A Galántai Honismereti Múzeum először kínál cégeknek csapatépítő programot a múzeum helyiségeiben. A mézeskalácsok díszítése a múzeum lektorainak vezetésével a kiállítóteremben zajlik, ahol a hátteret a színpompás néprajzi kiállítás adja. A Mézeskalácsos karácsony az egyik legkedveltebb iskolásoknak szóló múzeumpedagógiai programja a galántai múzeumnak, amelyet most átdolgoztak felnőttek részére. A múzeumpedagógusok célja az, hogy nem mindennapi, kreatív alkotóműhelyt kínáljanak a közelgő karácsonyi céges vacsorák idejére, alternatívát nyújtsanak egy kollektívának a munkahelyen kívüli idő közös eltöltésére.

 

 

A program november 22. és december 19. között érhető el (hétfők kivételével) a délutáni órákban a Galántai Honismereti Múzeum épületében.

Részvételi díj 5 €/fő, időtartam: 60-90 perc. Minden résztvevő 10 darab mézeskalácsot készíthet és vihet haza.

Előzetes bejelentkezés szükséges: muzeumgalanta69@gmail.com 031/7805535 

 

helytörténet, kiállítás, múzeumtörténet, programajánló
2019-10-19 11:50
kiállítás, látogató, néprajz, programajánló, technika
2020-06-30 20:00
múzeumpedagógia, programajánló
2019-11-26 17:00