EN facebook

Fókusz és Távolság – Bielik István a Capa Központ beszélgetéssorozatán

PROGRAMAJÁNLÓ

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ beszélgetéssorozatának keretében a mai középnemzedékhez tartozó magyar fotósok munkásságáról, életviteléről, ars poeticájáról tudhatunk meg tényeket és titkokat. Olyan sikeres alkotókat kérdez, akik számos kiállítást, hazai és külföldi elismerést, bizonyos esetekben oktatói gyakorlatot tudhatnak magukénak.

 

A gyerekkortól indul, szó esik a kezdeti motivációkról, nagy témákról, szakmai dilemmákról, kedvencekről, kudarcokról, sikerekről, végül pedig a fókusz a jelenlegi tevékenységre és a jövőbeli tervekre irányul. A szavakat képek kísérik és fordítva.

 

A programsorozatban Topor Tünde művészettörténész most Bielik István fotográfussal beszélget.

 

 

Időpont: 2024. február 13., kedd, 18:00


Helyszín: Capa Központ, Rendezvényterem

 


Az eseményen való részvétel ingyenes.

 

A Budapesten élő szabadúszó fotográfus, fotóriporter több magyar újsággal és online magazinnal dolgozik együtt. Munkáját rangos elismerésekkel jutalmazták: 2014-ben ő nyerte a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját a szír polgárháborúban készített fotósorozatért. 2015-ben tudósított a kelet-ukrajnai konfliktusról, valamint az Európán átívelő menekültválságról, ebben az évben beválogatták a WPP Joop Swart mesterkurzusára. 2017-ben a Robert Capa Központ ösztöndíjasaként részt vett a Magnum Photos workshopján. 2018-ban Hemző Károly-díjjal jutalmazták, valamint beválasztották a Nikon-Noor Akadémia Mesterkurzusára.

 

A fiatal fotósoknak szóló Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjat 2015-ben, 2018-ban és 2019-ben Az utolsó mesélők című projektjével nyerte el. A Capa Központ a 2020-as év FUTURES – Európai Fotográfiai Platform tehetségei közé választotta. 2021-ben Hégető Honorka-díjat kapott. Legutóbbi munkáiban, 2020-ban és 2021-ben az NKA alkotói ösztöndíj támogatással a Baja–Bezdán-csatorna mentén élő emberek és a természet kapcsolatát elemzi. 2021-től a MÚOSZ fotóriporter tanfolyamának oktatója.

 

 

Borítóképet készítette: Karancsi Rudolf

beruházás, fénykép, képzőművészet, téma
2017-08-08 13:47
beruházás, fénykép, gyűjtemény, kiállítás, látogató, téma
2023-06-15 19:00