EN facebook

European Museum of the Year Award 2024 - Jelentkezési határidő: 2023. április 3.!

FELHÍVÁS

2023-01-19 16:00

A European Museum Forum kiírásában megjelent a felhívás a European Museum of the Year Award 2024 versenyre. A független, non-profit szervezet legfőbb célja a múzeumi gyakorlatban megjelenő innovációs megoldások terjesztése, a tapasztalatok cseréje Európa-szerte, olyan fejlesztések megismerése, amelyeknek jelentős hatása van a nemzeti és nemzetközi múzeumi szférára is. A European Museum Forum és a European Museum of the Year Award elkötelezett az emberi és polgári jogok, a demokrácia, a fenntarthatóság; a kultúrák, illetve társadalmi és politikai határok közötti hidak építése mellett.

 

Bármilyen múzeumi intézmény jelentkezhet a versenyre, amely új; vagy jelentős felújításon, fejlesztésen ment keresztül a jelentkezést megelőzően, 2019 januárját követően. Időszaki, illetve félig állandó kiállításokkal lehet pályázni, viszont lényeges kikötés, hogy a jelentkező múzeum vagy jelölt kiállítás a bírák látogatásának idején (2023 nyár, kora ősz) kész, illetve nyitva legyen,és 2024.június végéig megtekinthető legyen. A jelentkezés időpontjában több mint 4 éve nyitva tartó múzeumok, kiállítások nem pályázhatnak. Nem pályázhatnak továbbá olyan intézmények, amelyek négy éven belül már pályáztak.

 

A jelentkezési díj 500 euro. 

 

A online jelentkezési lap itt érhető el.


A pályázatok benyújtásának határideje 2023. április 3.

 

Az elbírálás és a jelentkezés részleteiről tájékozódhat a hivatalos kiírásban, pályázni a jelentkezési lapkitöltésével, a pályázati anyag összeállításával és a jelentkezési díj megfizetésével lehet. Amennyiben bármilyen kérdése felmerül a versennyel kapcsolatban, keresse Nagyné Batári Zsuzsannát, a European Museum Forum magyarországi kapcsolattartóját a batari.zsuzsanna@skanzen.hu email címen.

 

További információk:

https://www.europeanforum.museum/en/how-to-apply/guidelines/

https://www.europeanforum.museum/en/how-to-apply/competiton-fee/

 


Borítókép: Naturalis Biodiversity Center (Leiden, Hollandia); forrása: museumsassociation.org