EN facebook

Elindult a regisztráció a 16. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciára

FELHÍVÁS

2024-ben immár tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) az Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát. A kétnapos szakmai esemény ezúttal az idén 125 éves Herman Ottó Múzeummal társszervezésben valósul meg Múzeumi ízfokozó  Enn(y)i kell! alcímmel  Miskolcon 2024. november 4-5-én.

 

19. Múzeumok Őszi Fesztiválját lezáró országos szakmai rendezvényen ismét átadjuk a MOKK által 2023-ban bevezetett Arany Süni Vándordíjat, melyet első alkalommal a Herman Ottó Múzeum nyert el az egyik tavalyi fesztiválprogramját népszerűsítő videójával. A konferencia ezúttal is szervesen kapcsolódik tartalmában a Múzeumok Őszi Fesztiváljához, melyet 2024-ben Minőségét megőrzi! mottóval szervez meg a MOKK. A 2024. szeptember 30. és november 10. között zajló országos rendezvénysorozat és a kétnapos konferencia is a múzeum és a gasztronómia sokrétű kapcsolódásának feltérképezésére, körüljárására és megvitatására vállalkozik.

 

A konferencia második napján a hazai muzeális intézményeknek a konferencia nyílt felhívására beérkezett és a programba beválogatott múzeumi jó gyakorlatait ismerhetjük meg két párhuzamosan zajló szekcióban.

A múzeumi szakemberek részvételével megvalósuló konferenciára szeretettel várjuk a múzeumpedagógusokat, múzeumandragógusokat,  muzeológusokat és kurátorokat, a múzeumi kommunikációval, marketinggel, közönségszolgálattal és  rendezvényszervezéssel foglalkozókat, valamint a múzeumhasználat iránt érdeklődő pedagógusokat, a kulturális intézmények munkatársait és a kulturális turizmus képviselőit is.

 

A konferencián történő részvétel regisztrációhoz kötött. Az online regisztrációs felület itt érhető el.

 

A regisztráció végső határideje: 2024. október 27.

 

Részvétel díj:

A szakmai konferencián mindkét napra személyenként bruttó 6000 Ft. Csak az első napon 4000 Ft (meleg ebédet tartalmaz), csak a második napra 2000 Ft.

 

Közreműködők, előadók, jó gyakorlatot bemutatók és koordinátorok részére a részvétel ingyenes.

 

A részvételi díjat fizetőktől kérjük az online regisztrációs felületet kitölteni, valamint az itt letölthető előlegbekérőt pontosan kitöltve visszaküldeni lehetőleg 2024. október 16-ig a hemm.viktoria@skanzen.hu címre. A regisztrációs határidőig beérkező online regisztrációk és előlegbekérők alapján a Szabadtéri Néprajzi Múzeum díjbekérőt küld a megadott e-mail címre.

 

A részvételi díj befizetését az díjbekérő alapján előzetesen átutalással legkésőbb 2024. október 28-ig kérjük rendezni, a banki közleményben „résztvevő neve, 16. OMPK” feltüntetésével. A részvételi díjról szóló számlát részvételi díj (500 Ft/nap) és étkezési díj (3500 Ft ill. 1500 Ft, két nap esetében 5000 Ft) bontásban állítja ki a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

 

Szervező: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ
Társszervező: Herman Ottó Múzeum
Támogató: Kulturális és Innovációs Minisztérium

 

 

További információ

díj, gyűjtemény, múzeumandragógia, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, műhely, téma
2024-09-30 18:30
díj, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia
2018-10-01 13:12