EN facebook

Ékszerszámba menő nyergek, tőrök, szablyák. Podcast-beszélgetés Pásztor Emese kurátorral az Opus 735-ről - Október közepéig még személyesen is vár a kiállítás!

TÉMA

2022-10-07 19:00

Meghosszabbítja nyitvatartását az Üllői úti főépületben az Iparművészeti Múzeum: az Opus 735 program október közepéig további új időpontokban lesz látogatható. Ugyancsak 2022. október 16-ig marad nyitva a Ráth-villa legújabb időszaki kiállítása, az Egy kis Bécs Budán.

 

Opus 735: tovább is van!

 

Szerdán és pénteken délutáni, csütörtökön és szombaton pedig délelőtti idősávokra lehet jegyet vásárolni ezen az oldalon. A karszalag a főépület földszintjének bejárására, az Üvegcsarnok installációira és a háborúban megsérült Esterházy kincsek kiállítására is érvényes, ahogyan a Ráth György-villa összes tárlatának megtekintésére szintén feljogosít. Péntek esténként zseblámpás tárlatvezetésre, szerda délutánonként szenior teadélutánra várják az érdeklődőket, de a kurátorok és a restaurátorok is tartanak még tárlatvezetést a kiállításban.

 

A Ráth-villa időszaki kiállítása: Egy kis Bécs Budán

 

A Josef Hoffmann tervezte Pikler-ház történetén keresztül a bécsi szecesszió különleges hangulata elevenedik meg. A mi szecessziónk, a Dresszkód: Katti Zoób és a Minivarázs mellett tehát ez is megtekinthető a Ráth György-vilában. Az Opus 735 bérlet a villa pénztárában és a jegymester.hu oldalon is megvásárolható.

 

Ékszerszámba menő nyergek, tőrök, szablyák. Podcast-beszélgetés Pásztor Emese kurátorral az Opus 735-ről

 

Miért volt nehezebb válogatni az Iparművészeti Múzeum textil- és viseletgyűjteményéből, amikor az Opus 735 – A háború nyomai az Esterházy hercegi kincstár műtárgyain című projekt roncsműkincseit keresték? – többek között erről is kérdezzük a Tárgyeset-podcastban az egyik kurátort, Pásztor Emese művészettörténészt. Az interjúból kiderül, az Esterházyak miért adták letétbe az Iparművészeti Múzeumnak a kincseket, honnan és hova vitték sebtében a II. világháború alatt, és mi történt velük. Természetesen szó lesz a műtárgyakról is, például a lófelszerelésekről, nyeregtakarókról és nyergekről, amelyeket műhelyekben készítettek férfi hímzőmesterek. Ahogy az Opus 735-ben is fontos szerepet kaptak a restaurátorok, a Tárgyesetben is beszélünk róluk.

 

emlékezet, iparművészet, látogató, múzeumandragógia, programajánló
2022-09-01 19:00
design, gyűjtemény, iparművészet, kiállítás, látogató, múzeumandragógia, Múzeumok Éjszakája, múzeumpedagógia, programajánló
2022-06-24 11:00