EN facebook

Egyéves a szentendrei PhotoLab fotóművészeti kiállítótér

TÉMA

2023-02-17 17:00

A Ferenczy Múzeumi Centrum új kiállítóhelye egy éve, 2022. február 12-én nyitott, a Vajda Múzeumban. Immár több évtizede, más művészeti ágak mellett a fotóművészet is karakteres és progresszív arcéllel van jelen a térség művészeti topográfiájában, amit a kiállítóhely nagy sikerű tárlatai bizonyítottak. Az első évben Szentendréhez kötődő, kiváló fotográfusok hosszú távú fotóprojektjeiből válogatott a PhotoLab művészeti vezetője, Kopin Katalin.

 

2022-ben Bácsi Róbert László, Aknay Csaba és Kotchy Gábor (The Orbital Strangers Project), Deim Balázs, Csontó Lajos kiállítását láthatták a látogatók. Idén áprilisban indul az évad – a Ferenczy Múzeumi Centrum elgondolkodtató, lebilincselő, magával ragadó fotókkal, kiállításokkal várja a látogatókat 2023-ban is. Regős Benedek, Hajdú D. András és Dóka Béla egyéni kiállítása nyílik a PhotoLab-ban.

 

A Bácsi Róbert László: A szabadság gesztusai című tárlat megnyitója

 

A kiállításokhoz most is szakmai előadások, tárlatvezetések, filmvetítések, nyári fotótáborok kapcsolódnak. A tárlatok mellett a kiállítóhely olvasó-beszélgető nappali terében a friss fotográfiai szakirodalmat, folyóiratokat lapozgatva mélyülhetnek el az érdeklődők a fotográfia világában és az alkotókkal készült videóinterjúkat nézhetik meg. A közönségből közösséggé formálódó, egyre bővülő baráti kör újra és újra visszatér ide, mert itt megoszthatják egymással gondolataikat és személyesen találkozhatnak az alkotókkal. A kiállításokkal egyidejűleg gyűjteménygyarapítás is történik, 2022-ben 23 fotográfia került be a múzeum gyűjteményébe vásárlás és ajándékozás útján.

 

A Deim Balázs: Passing Time című tárlat megnyitójáról

 

 

A PhotoLab tárlatai bekerültek a hazai legjobb kiállítások előkelő toplistáira:

 

Punkt.hu: TOP25 – Ezek voltak 2022 legfontosabb hazai fotókiállításai

Kultura.hu: Ezek voltak 2022 legfontosabb hazai fotókiállításai

 

Kulter.hu: 2022 kultkiállításai top 10

 

 

 

További információ:

 

femuz.hu


facebook.com/ferenczymuzeumicentrum

 

instagram.com/muzeumicentrum

 


Fotók: Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum

bővítés, fénykép, kiállítás, kortárs, látogató, téma
2022-02-03 19:00
fénykép, gyűjtemény, képzőművészet, kortárs, látogató, programajánló
2022-10-07 14:00
fénykép, gyűjtemény, kiállítás, látogató
2022-06-15 07:00