EN facebook

Bezárt a Szépművészeti Múzeum – on-line térbe költözik a Textúra is!

VIRTUÁLIS

2020-11-16 14:00

A járványügyi korlátozások miatt bezárt a Szépművészeti Múzeum, így on-line térbe költözik az intézmény színházi programja, a Textúra is. A különleges produkció 2020. november 20. estétől tekinthető meg az eszinhaz.hu oldalon.

 

A múzeum idén ősszel már hatodik alkalommal rendezte meg a nagy sikerű Textúra összművészeti előadássorozatot, amely során képzőművészet, irodalom, színház és zene találkozik egy térben és időben az intézmény falai között. Az intézmény kortárs írókat kért fel, hogy írjanak irodalmi szövegeket a múzeum gyűjteményének egy-egy inspiráló alkotásához, melyeket Székely Kriszta rendező vitt színre a kiállítóterekben neves színművészek előadásában. A produkció célja, hogy a képzőművészeti alkotások irodalmi/színházi parafrázisai újra ráirányítsák a figyelmet a klasszikus művekre, hangsúlyozva fontosságukat és megmutatva, milyen új jelentést hordoznak a 21. század hazai közönsége számára.

 

Székely Kriszta rendezői koncepciója szerint az idei Textúrán múzeumi dolgozók bőrébe bújva kerülnek bemutatásra az irodalmi alkotások és a múzeum műtárgyai. Az előadásokon a nézők egyrészt betekintést nyerhetnek az intézményben dolgozók mindennapjaiba, másrészt megismerhetjük személyes történeteiket és gondolataikat.

 

A kiváló hang és képminőségű, 120 perces Textúra stream premierje 2020. november 20., péntek 19.30 óra, azt követően pedig bármikor letölthető az előadás.

 

Írók: Balla Zsófia, Berta Ádám, Harag Anita, Háy János, Lövétei Lázár László, Száraz Miklós György, Szécsi Noémi, Terék Anna

 

Színészek: Czakó Julianna, Dankó István, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Péterfy Bori, Szabó Zoltán, Tasnádi Bence, Vizi Dávid.

 

További információ:

https://www.szepmuveszeti.hu/textura-stream/

https://www.szepmuveszeti.hu/textura-2020/

https://eszinhaz.hu/eloadasok/premier/textura-stream

 

Péterffy Bori

 

Fotók: Kállai-Tóth Anett

A bortítóképen Keresztes Tamás.

irodalom, képzőművészet, látogató, programajánló, színház
2020-10-25 17:00
gyarapodás, képzőművészet, kortárs, tárgy
2020-10-20 20:00
állományvédelem, iparművészet, képzőművészet, látogató, örökségvédelem, restaurátor, tárgy
2020-09-24 20:00