EN facebook

Átjáró II. - Múzeumi tanévnyitó pedagógusoknak a Ligetben

FELHÍVÁS

2023-08-29 18:50

Az ÁTJÁRÓ II. című pedagógusoknak szóló Múzeumi tanévnyitó a Millennium Háza, a Műcsarnok, és a Néprajzi Múzeum közös szervezése. Az intézmények új kiállításaikhoz kapcsolódva az iskolai tananyaghoz köthető készség- és képességfejlesztő múzeumpedagógiai foglalkozásaikkal segítik, és inspirálják a felkészülést a tanévre.

 

HELYE ÉS IDEJE: Városliget, 2023.08.31. 9:30-14:00

 

A Néprajzi Múzeum az ősszel nyíló két nemzetközi kiállításához kapcsolódó csoportfoglalkozásait mutatja be az érdeklődő pedagógus kollégáinknak: Claudia Andujar Indiánok. Lelkek. Túlélők. című fotókiállításán egyrészt saját életútját, másrészt új otthonát: a tőlünk térben- és életfelfogásban távol eső janomami indiánok kultúráját ismerhetjük meg. A Szöuli Történeti Múzeum tárlata Szöul szépségei címmel ad átfogó képet a dél-koreai életmódról, benne történelmükről, viselet-, és lakáskultúrájukról, valamint a hagyományápolás helyi jellegzetességéről.


Az intézmény ősszel nyitja meg a gyermekmúzeum első ütemét, az Éjszaka a múzeumban című, zárás utáni programjával. Mi történik este a kiállításokban amikor már csak az őrök vannak ébren; milyen rejtélyes tereket lehet felfedezni a bezárt épületben, és befejezhetünk-e együtt egy félig kész kiállítást az éj leple alatt?


Az iskolakezdés lendületével indul el szeptemberben a Pesti Magyar Színház és a Néprajzi Múzeum együttműködése, a KULTÚR(M)A projekt. A gyermekszínházi előadásokat múzeumpedagógiai foglalkozással egészítjük ki, ezzel egész napos programot biztosítva a Budapestre kirándulók számára.

 

A négy foglalkozást kötetlen beszélgetés zárja egy csésze kávé mellett.

 

 

 

Részletes program és regisztráció

Mozaik Múzeumtúra, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, műhely, téma
2023-05-11 19:00
design, digitalizáció, muzeológia, néprajz, téma, virtuális
2023-01-26 13:00