EN facebook

Applikációs tárlatvezetés a szegedi Fekete házban

FEJLESZTÉS

2022-05-03 07:00

Egy digitális érdekességgel bővült a Tér – Mozgás – Játék című kiállítás a Fekete házban. A tárlaton látható alkotásokról az egyik alkotó beszél egy applikáció közvetítésével – így egyfajta virtuális tárlatvezetésen vehetnek részt a látogatók a tárgyak között barangolva.

 

Új virtuális elemmel bővült a szegedi Fekete ház Tér – Mozgás – Játék című kiállítása. A tárlaton Konok Tamás geometrikus formákból álló festményei láthatóak, melyekhez mozgatható szerkezeteket készített Vásárhelyi Tamás biológus. Ezek a tárgyak bővültek most egy applikációs megoldással: Vásárhelyi Tamás tart virtuális tárlatvezetést a látogatóknak.

 

A különböző alkotások mellett egy QR kódot helyeztek el, melyet egy applikáció segítségével kell beolvasni. A beolvasás után Vásárhelyi Tamás arca jelenik meg, aki az adott tárggyal kapcsolatban meséli el a keletkezés történetét, különböző érdekességeket, izgalmas történeteket. Ennek a digitális eszköznek a segítségével így bárki szabadon, egyedül is részt vehet egy különleges tárlatvezetésen.

 

 

A Tér – Mozgás – Játék című kiállítás 2022. június 26-ig látogatható a szegedi Fekete házban.

 

További részletek a Móra Ferenc Múzeum honlapján

 

gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, látogató, programajánló
2022-03-17 07:00
gyűjtemény, kiállítás, látogató, régészet, természet
2022-02-11 07:00
látogató, magazin, régészet, téma, történelem
2022-03-14 07:00