EN facebook

A Néprajzi Múzeum a világ legnagyszerűbb helyei között a TIME listáján

TÉMA

2023-03-16 18:00

A TIME magazin ma hozta nyilvánosságra 2023 legjobb helyeit, 50 különleges úticélt ajánló listáját - Idén is kiadta ötven helyszínből álló listáját a világ legszebb helyeiről a TIME. A gyűjtésben és jelölésben a lap nemzetközi tudósítói és közreműködői csapata vett részt, leginkább az új és izgalmas élményeket kínáló úti célokra figyelve. A top 50-be klasszikus nagyágyúk mellett kevésbé ismertek is befértek, és egyaránt megtalálhatóak klasszikus, híres turistaközpontok és az utazók által eddig leginkább felfedezetlen helyszínek is. Felkerült a listára például Gíza, ahol újranyitott a felújított Egyiptom Múzeum de a gasztronómiai hot spot, Dijon is.

 

A Néprajzi Múzeumot Budapest izgalmas, új látnivalói között emelték ki, a felújított Operaházzal, a Zene Házával és a Szent István Teremmel együtt.


A Néprajzi Múzeum 2022-ben az intézmény 150 éves évfordulóján egy korszerű, történetében először kifejezetten az intézmény számára tervezett épületben nyitotta meg kapuit, mely mind a 21. századi szakmai követelményeknek, mind a látogatói igényeknek megfelel. A lendületes és modern vonalvezetésű építmény 33 000 négyzetméteren ad új otthont a gyűjteménynek. A múzeum állandó és időszaki kiállításai mellett közösségi terekkel, egyedi termékeket kínáló bolttal, könyvesbolttal, kávézóval, étteremmel, valamint csábító zöldtetővel és lélegzetelállító kiállítással várja a különleges élményre vágyó látogatókat. A tavaly májusi nyitás óta több, mint 300 ezren keresték fel az épületet.

 

 


A TIME magazin a legnagyobb forgalmú angol nyelvű heti hírmagazin. A nyomtatott kiadást 26 millióan olvassák, ebből 20 millió amerikai. A TIME leghíresebb sajátossága az évente megjelenő „Az év embere” címlapsztori, amelyben a magazin elismeri azt a személyt vagy személyek csoportját, akiknek a legnagyobb hatásuk volt az elmúlt 12 hónap főcímeire.

 

A teljes lista itt olvasható!

 

A nyomtatott lista az április 10-17. dupla számban jelenik meg.

 

 

díj, film, helytörténet, néprajz, tárgy, téma
2023-01-20 18:00
emlékezet, gyűjtemény, kiállítás, látogató, néprajz, téma
2022-12-14 20:00
digitalizáció, #muzeumozzaszobadbol, néprajz
2022-05-18 20:30