EN facebook

A múzeum nyitva, a levelek kirepülnek! Szombati programok a Kassák Múzeumban 

PROGRAMAJÁNLÓ

2017-11-03 10:00

Küldj üzenetet! - Családi nap a Kassák Múzeumban 

 

Kassák Lajos utazásai során számos üzenetet továbbított írott vagy rajzolt levelek formájában, amelyekből inspirálódva mi is beszámolhatunk legutóbbi utazásunkról levelezőtársunknak. 

Montázs, festés, kivágás technikával avantgárd leveleket szerkeszthetnek és küldhetnek egymásnak a Kassák Múzeum családi napjának résztvevői. A foglalkozás vezetője is készül anyagokkal, de a szervezők azt tanácsolják, ha látnak olyan képet, amit szívesen elküldenének barátaiknak, akkor azt kivágva hozzák magukkal az érdeklődők!

 

A foglalkozást óvodás és általános iskolás korú gyerekeknek is ajánlják a szervezők.

A foglalkozást vezeti: Barna Orsolya képzőművész, antropológus

 

Időpont: 2017. november 4. (szombat), 10.00 - 13.00

Helyszín: Kassák Múzeum (1033 Budapest, Fő tér 1.)

 

 

 

12:00-tól Szeredi Merse Pál kurátor tart tárlatvezetést a Kassákizmus 2. AZ ÚJ KASSÁK. A ló meghal és a madarak kiröpülnek című kiállításban.

 

2017-ben a Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményei három kiállítással ünneplik Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulóját, melyek Kassákizmus főcímmel az izmusok korát mutatják be Kassák Lajos 1920-as évekbeli munkásságával a fókuszban.
A Kassák Múzeumban megrendezésre kerülő AZ ÚJ KASSÁK – A LÓ MEGHAL ÉS A MADARAK KIRÖPÜLNEK című kiállítás az „új művész” alakját és eredettörténetét vizsgálja. Középpontjában Kassák talán legismertebb és legtöbbet idézett önéletrajzi ihletésű remekműve, A ló meghal és a madarak kiröpülnek című költemény áll. A mű 1920-1921-ben keletkezett, amikor Kassák a nemzetközi izmusoktól inspirálva megújította költői nyelvét. Maga a költemény Kassák 1909-es párizsi utazását dolgozza fel: azt a folyamatot, melynek során Kassák az egyszeri vasmunkásból költő lett. A kiállítás nemcsak az új Kassák versben elbeszélt fejlődését mutatja be, hanem arra a szomorú ellentmondásra is rávilágít, amely az „új Kassák” által létrehozott dadaista költői világ nemzetközi beágyazottsága és hazai elutasítása között feszült. A kiállítás egyúttal reflektál a vers kanonizációjának történetére is.

 

Belépődíj: 600 Ft / fő, családi jegy: 1800 Ft.

 

Forrás: Kassák Múzeum

irodalom, képzőművészet, kiállítás
2017-10-13 18:00
irodalom, Múzeumok Őszi Fesztiválja, programajánló
2017-10-25 07:00