EN facebook

A Játékmustra Csongrádon folytatódik!

2019-07-28 19:00

Országjárásba kezd a Múzeumi Játékmustra. A nagy sikerre való tekintettel az elsőként Budapesten megrendezésre került rendezvény vidéki körútra megy, hogy végül 2020-ban ismét újult lendülettel várja közönségét a Magyar Nemzeti Múzeumban. A legközelebbi alkalmon, szeptember 27-én Csongrádon leshetnek el az érdeklődők játékositási praktikákat, vagy épp azt tudhatják meg, hogyan lehet másokkal közösen új játékot kidolgozni. 

 

A Múzeumi Játékmustra első vidéki állomása a csongrádi Tari László Múzeum lesz, ahol a tavaszi struktúrát követve a szervezők két részre osztották a programot. Délelőtt egy előadás várja a résztvevőket, amiből olyan fontos tudnivalókat, érdekességeket és játékmechanikakat ismerhetnek meg, amikre a délutáni játékalkotási és -tesztelési időszakban nagy szükségük lesz.

 

A múzeum rövid bemutatását követően projektmunka keretein belül egy kiválasztott kiállítást/kiállítási teret fognak a csoportok játékosítani. Azt hogy ehhez milyen mechanikákat, eszközöket használnak a résztvevők nem határozzák meg a szervezők, a lényeg az hogy végeredményben egy játszható játék szülessen, amit közösen tesztelnek a múzeumi szakemberekkel.

 

A nap egy végső értékeléssel zárul, ahol lejegyzésre kerülnek azok a kiállításra vonatkozó fejlesztési javaslatok, amelyeket a résztvevők fogalmaznak meg a játék alkotási folyamat során.

 

Az országjáró körút további állomásai:

  • 2019. szeptember 27. Csongrádi Játékmustra (Tari László Múzeum)
  • 2019. november 22. Hatvani Játékmustra (Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei
  • Magyar Vadászati Múzeum)
  • 2020. január 24. Eszergomi Játékmustra (MNM Esztergomi Vármúzeum)

 

 

A jövő évi Múzeumi Játékmustra újra a Magyar Nemzeti Múzeumban kerül megrendezésre 2020. március 27-28-án.

A szervezők azt ígérik, hogy sok új ötlettel készülnek, megtartják tavalyról, ami tetszett, és javítanak azon, ami még lehet jobb.

 

 

Országjáró Játékmustra-bérlet

 

Ezzel a Múzeumi Játékmustra belső körébe kerül az intézmény és képviselője. A bérlet tartalmazza:

  • - mind a három programon való részvételt (Csongrád, Hatvan, Esztergom), egy fő számára (intézményen belül átruházható),
  • - előzetes véleményezési lehetőséget a Múzeumi Játékmustra programjának kialakításában (azokat a témákat fogjuk felvetni, ami az Intézménynek leginkább hasznos);
  • - ajándék Múzeumi Játéktervező munkafüzetet a Múzeumi Játékmustrán;
  • - kedvezményes kiállítási lehetőséget a Múzeumi Játékmustrán.

Az Országjáró Játékmustra-bérlet díja 15 000 Ft.

 

Lehetőség van külön a Csongrádi Játékmustrára is jelentkezni, ennek részvételi díja: 5 000 Ft/fő, ami tartalmazza az ellátás költségeit, és Csongrádi Játékmustrán felhasznált eszközöket.

 

Jelentkezni ITT lehet.

múzeumandragógia, múzeumpedagógia
2018-07-31 16:00
képzés, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, műhely, programajánló
2019-02-18 12:00