EN facebook

A gödöllői kastély századai - Új könyv a Grassalkovich-kastélyról

KÖTET

2021-06-27 15:00

A 18. század közepén épült, majd többször bővített gödöllői Grassalkovich-kastély hazánk egyik legjelentősebb barokk épületegyüttese. Építéstörténete mellett nem kevésbé izgalmas a históriája sem, sőt azt mondhatjuk, hogy híven őrzi történelmünk utóbbi évszázadainak fontos mozzanatait is.

 

Varga Kálmán 460 oldalas műve teljességre törekvő tudományos feldolgozása mindannak, amit ma a kastélyról tudunk: a kötet felöleli az építés periódusait, a kastélybéli élet közel 300 éves múltját és függelékként adja a Grassalkovich család genealógiáját, valamint az ún. műemléki védettség modernkori történetét. Mindezt több mint 200 forrásértékű kép, szakirodalmi-, kép- és rövidítésjegyzék, végül pedig angol-német rezümé teszi teljessé.

 


A könyv kiadója az ESTERHÁZY KASTÉLY KÁPOLNA ALAPÍTVÁNY (Az Esterházyak és a barokk udvari kultúra örökségének ápolója)

 

A kötet kiadói ára: 5.000 Ft

 

Közvetlen megrendelésre kizárólag elektronikus úton van lehetőség akastelykonyv@gmail.com címen és a vételár átutalásával az Alapítvány számlaszámára. Igény esetén, illetve távolabbi megrendelőink számára a könyvet postai úton (+ 2.000 Ft) küldjük el, ez esetben 7.000 Ft-ot szükséges átutalni.


A kötet elérhető még Gödöllőn a Grassalkovich-kastély.

emlékezet, gyűjtemény, kiadvány, látogató, magazin, történelem
2020-06-16 16:00
MúzeumTrip, örökségvédelem
2020-10-15 20:00