EN facebook

"Csak tiszta forrásból" - Elindult a regisztráció a 20. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóra!

FELHÍVÁS

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának 2006 óta az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó a nyitórendezvénye, melyen minden évben átadásra kerülnek a Múzeumpedagógiai Nívódíjak. 2022-ben pedig immár hatodik alkalommal ismerjük el egy arra érdemes szakember munkáját a Szabadtéri Néprajzi Múzeum által alapított Kiváló Múzeumpedagógus Díjjal. Idén harmadik alkalommal a Családbarát Múzeum elismerő címet is átvehetik az eseményen azon muzeális intézmények, melyek a MOKK által kidolgozott minősítési rendszer szerint családbarát szemlélettel működnek.
 

Csak tiszta forrásból"

20. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó

2022. október 4., kedd

 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ
tisztelettel meghívja Önt
a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében
2022. október 4-én, hétfőn megrendezésre kerülő
 Csak tiszta forrásból című

20. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóra

 

Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Skanzen Vigadó (Szentendre, Sztaravodai út 75.)

 

 

A múzeumpedagógiai elismerések ünnepélyes átadását idén is szakmai konferencia követi.

 

Az idei évben a 20. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó keretében megrendezett „Csak tiszta forrásból” című szakmai konferencián a környezeti fenntarthatóság témakörét körbejáró kérdésekre keressük a válaszokat. Ez a kérdéskör a nem kimondottan természettudományos profillal rendelkező muzeális intézmények és gyűjtemények esetében is számos módon beépíthető a múzeumi programokba, kiállításokba, vagy akár az intézményi működésbe is. A szakmai eseményen olyan praktikus módszereket és kreatív megoldásokat kívánunk bemutatni, amelyeknek köszönhetően a környezeti fenntarthatóság múzeumi környezetben előmozdítható: legyen szó akár a környezetvédelem témáját és a környezeti nevelés módszereit beépítő múzeumpedagógiai foglalkozásokról, a fenntarthatóságot segítő együttműködésekről más szervezetekkel, vagy akár egy-egy intézményhez kötődő és a fenntartható működést célzó építészeti/infrastrukturális megoldásokról.

 

A rendszerint 200-250 főt megmozgató eseményen neves szakértők, előadók által tartott plenáris előadások, a konferencián bemutatott jó gyakorlatok és  helyszínspecifikus workshopok, tárlatvezetések mind arra reflektálnak, hogy a muzeális intézmények milyen sokszínű módon, milyen változatos múzeumi tartalmakkal és szolgáltatásokkal képesek megközelíteni ezt az igen sürgető problémakört. Remek alkalom arra hogy a múzeumi szakemberek és pedagógusok inspirációt meríthessenek, kapcsolatokat építhessenek.

 

Előzetes online regisztráció szükséges. 

Regisztrációs felület

Regisztrációs határidő: 2022. szeptember 25.

 

A rendezvényen való részvétel díja 4000 Ft.

 

További információ és részletes program

díj, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia
2018-10-01 13:12
díj, múzeumandragógia, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, téma
2021-10-01 16:00
díj, gyűjtemény, Múzeumok Őszi Fesztiválja, műhely, téma
2021-09-27 20:00